7 thoughts on “Oameni din țara lui Kim”
 1. Au trecut 21 de ani. E adevarat, eram mic in decembrie ’89, aveam vreo 13 ani. Insa imi sunt foarte proaspete in memorie manifestatiile faraonice, inspirate de bunul „pretin” Kim (bunicul). Nu pot uita o zi nenorocita din august in care am incasat un soare torid pe Stadionul 23 August si am agitat ore intregi un stegulet la indicatiile unui dobitoc. Sau filmarile pentru Cantarea Romaniei de la Casa Scanteii dintr-un noiembrie oribil, in care toata ziua trebuia sa dai din gura (sa mimezi) cantece patriotice, imbracat sumar (ne-au dat niste salopete subtiri, galbene; faceam parte dintr-un „soare”).
  Fotografiile imi provoaca fiori reci pe spate si imi trezesc mila. Acesti oameni sunt niste victime, iar vinovatii principali sunt „marile puteri” care permit mizeria asta. Si care au permis-o si la noi.
  Felicitari pentru foto si reportaje. Bravo pentru tot ceea ce faceti. Numai bine!

 2. M-am mirat ca v-au lasat sa luati interviuri oamenilor obisnuiti (chit ca evident nu aveau cum sa va spuna nimic relevant). Ma asteptam sa aiba „oameni de rind” profesionisti, bine plasati si cu raspunsuri corecte la intrebari.

  Ma intreb oare citi ani, sau zeci de ani, va mai dura nebunia asta acolo.

 3. Am fost ca turist in 1988 pentru 14 zile, dar de atunci s-a strins surubul.Foametea era la fel de mare, dar ne-am plimbat si liberi prin Phenian, Wonsan, Kesong.Nu puteam comunica cu oamenii obisnuiti, nu cunosteau decit citeva cuvinte in rusa, cel mult.
  Mi-a placut reportajul.

 4. Ce aveti cu Ceausescu? Multi oameni inca traiesc de pe munca de pe timpul comunistilor.
  Pe timpul comunistilor Romania avea 23 milioane locuitori ( da uni erau retardati dar erau). Nu existau someri in comunism ( da exista somaj mascat ( ce imbecilitate de termen))
  Acum 700,000 de romani nu au de lucru in mod constant.
  Vreau somaj 0.

 5. Ce zici de un liberal care locuieste intr-un apartament construit in 1980, lucreaza la o intreprindere privatizata, merge in concediu in Mamaia, merge la serviciu cu metroul, conduce o Dacia si se uita toata in fiecare seara la TVR1?

 6. Nu avem nimic cu Ceausescu…Doar cu sistemul timpit care a fost adus de rusi si care l-a adus la putere.Retardatii erau inchisi in spitale de nebuni,handicapatii erau ucisi la nastere,multe femei au murit facind avorturi sau daca nu, au intrat in inchisoare.In 1982 cind m-am angajat era foarte greu sa-ti gasesti servici iar prin 1985 am participat la prima greva,de care nu vorbeste nimeni.Somaj 0 nu cred ca e nici in Korea de Nord.Uitatti-va la ce prezinta Adelin si poate veti intelege si ce a fost in Romania dupa 1945.A fost un mare vis urit care nici acum nu ne lasa in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.