După ce au luat Fallujah, luptătorii ISIS sunt la o aruncătură de băț de Bagdad. ISISLa cum se mișcă armata irakiană, nu ar fi exclus ca extremiștii să ajungă în scurt timp și-n capitală. Triburile din Al Anbar care luptă cu extremiștii nu primesc niciun ajutor. Al Jazeera a făcut un reportaj într-un sat aflat chiar în apropierea liniilor ISIS. E uluitor cum se descurcă acei oameni și este incredibil cât de incompetent e guvernul irakian.

Sursa foto: REUTERS/Yaser Al-Khodor

4 thoughts on “Ochi în ochi cu ISIS”
 1. Nici americaniii nu ii ajuta ,loviturile aeriene nu sunt productive dar nu se mai aude nimic de militiile siite si de al lor „Rising Star”generalul Soleimani si revenind la americani ma gandesc ca ai o anumita responsabilitate dupa ce in mare parte ai provocat toata situatia asta ,si ma uitam la stiri cum ii aratau pe cretinii din ISIS cum blindatele lor ,armele lor, ce sentiment trebuie sa aiba cei care au luptat acolo..au pierdut prieteni ,rude …oricum Obama este cel mai slab presedinte din ultimii ani.

 2. Mii de scuze pentru off topic domnule Adelin Petrisor dar sunt foarte putini experti pe politica externa la ora aceasta in Romania…

  Imi permit sa va rog sa analizati putin acordul nuclear cu Iranul, dpdv geopolitic administratia Obama a reusit sa irite si Israelul si Arabia Saudita ! O”poza” superficiala arata ca printii sauditi au ajuns la un acord economic repciproc avantajos, sunt dispusi sa ajute tarile Brics…
  Cum credeti ca se reaseaza piesele in acest complicat puzzle ?
  Revenirea Iranului in comertul mondial nu ar avantaja Romania economic ?
  Din cate stiu Iranul are foarte multe afaceri in Georgia, de pilda…

  Felicitari pentru toata munca, pentru prietenia cu aviatorii si … pentru eleganta si deosebita dumneavoastra sotie, doamna Maria Coman, aveti o familie absolut superba !

  1. Cristian, sauditii au dovedit ca pot lucra cu oricine, inclusiv cu teroristii wahabiti. Ma tem ca dosarul iranian nu este inca inchis. Oricat de iritat este Israelul, ajutorul militar american este un lucru la care nu va putea renunta… Nu stiu daca va avea Romania un avantaj. Teoretic, ar putea, insa noi nu am fost in stare sa facem mai mult pe relatia China, tara neizolata economic si cu care aveam legaturi comerciale vechi… Multumesc pentru cuvintele frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.