Olandezii se retrag

Olanda este prima țară NATO care se retrage din Afganistan. De securitatea provinciei sudice Uruzgan se vor ocupa acum Statele Unite și Australia. Olanda a avut în Afganistan un contingent de aproape 2000 de oameni. Olandezii au luptat din greu în problematicul sud și nu au stat cu mâinile în sân prin liniștitul nord, așa cum fac națiuni puternice precum Franța și Germania. În patru ani de război, Olanda a înregistrat 24 de morți și 140 de răniți. Am avut ocazia să-i văd la treabă pe piloții olandezi de Apache. Foarte buni!

6 thoughts on “Olandezii se retrag

 1. americanu

  Au facut treaba buna,au mers pe sistemul 3D (militar,reconstructie,socializare cu populatia),pacat ca se retrag….tare ma tem ca rezultatele lor vor fi pierdute.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, olandezii au fost foarte eficienți într-o pronvincie grea. Nu cred că se vor pierde rezultatele muncii lor.

   Reply
 2. HM

  Fara sa intru in detalii, este o pierdere uriasa pentru Alianta. Nicio armata nu are specialistii pe care ii au olandezii in implementarea de sisteme sociale in zone de conflict. Militari, super profesionalizati olandezii lasa un mare gol prin retragerea din Afganistan. In plus semnalul politic va avea cu siguranta ecouri…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.