După ce mi-am cumpărat  mașină nouă, un allroad, am aflat cu stupoare de la dealer că trebuie omologată de RAR. De ce trebuie să verifice niște ingineri români un vehicul premium produs de niște ingineri nemți mult mai performanți? Nu prea am întețeles eu, dar am zis asta este procedura, ce să-i faci… M-a umflat râsul când am descoperit că de fapt ai noștri copiază cuvânt cu cuvânt din certificatele trimise de cei de la Ingolstadt și, într-un final apoteotic, îți dau cartea de identitate.  Această procedură se aplică întotdeauna când în România  s-au vândut sub 10 mașini de același tip și  cu aceeași motorizare. Buuun. Dealerul trimite actele și începe așteptarea. După câteva zile, primesc prin curier cartea de indentitate. Într-o doară mă apuc să citesc ce-au completat specialiștii de la RAR și… stupoare! Deși scriseseră negru pe alb că mașina este un allroad quattro, la secțiunea tracțiune trecuseră…..FAȚĂ. Concluzia este -sper să nu se supere inginerii-că noi nici măcar nu putem copia carcateristicile unor vehicule inventate și construite de alții. Vă rog să calculați voi la câți ani-lumină* suntem de o economie puternică precum a Germaniei.

*Valoarea unui an-lumină este de:

5 thoughts on “Omologare mioritică”
  1. Adeline eu mi-am adus o masina din germania am fost la RAR mi-au zis ca gazele masinii nu corespund pentru norma Euro 4, am revenit peste 30 de minute bineanteles cu taxa de examinare platita a doua oara si stupoare gazele erau in normele normale Euro 4, asta fara sa ridic capota masinii.
    Asta e Romania tara de kkt.

    1. Hamsia, asta-i viața. Sper să mai învețe și ei ceva.
      Blogfather, e bun Loganul, cum să nu fie, dar eu am o slăbiciune mai veche legată de Audi.

  2. Sa fii sanatos… Asa se practica la masinile care nu s-au vindut in suficiente exemplare (inca) in Ro. Si eu mi-am omologat-o acu’ doi ani, nu stiau aia de cutie automata DSG 🙂 Probabil nu au inteles mare lucru, da’ na! Asta e singura modalitate in care mai afla noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.