Oprea, un Stalin mult mai mic

Adevărul a contabilizat aparițiile ministrului Gabriel Oprea în presa militară. Sunt zeci de fotografii și articole despre șeful MApN. Nu este număr din Observatorul militar în care să nu se facă referiri la persoana ministrului, să nu se dea niște citate pline de miez. Uneori, domnul Oprea e norocos și prinde și coperta. Deosebite sunt însă scrisorile în care pensionarii îi mulțumesc domnului ministru pentru modificările la legea pensiilor. Redactorii în uniformă nu au precupețit niciun efort și au publicat pagini întregi de epistole în câteva numere consecutive ale revistei. Vă dau un singur exemplu:

Domnule Ministru,

Când am primit scrisoarea dumneavoastră, îmi plângeam soția decedată pe data de 27.08.2011. Cu toată durerea și întristarea din sufletul meu, am fost surprins și impresionat de cuvintele din această scrisoare și în special de acea frază„Cred cu tărie că militarii merită respectul profund al statului român…”.

Tia Șerbănescu susține că asta se întâmplă când pui în funcția de ministru al apărării unul care se vrea și mare militar și mare politician civil (vorba Paraziților: Am dubla personalitate și-o dezvolt pe a treia). Tia l-a comparat pe Oprea cu Stalin. Unul mic. Mult mai mic!

Declarația Tiei Șerbănescu poate fi ascultată aici.

9 thoughts on “Oprea, un Stalin mult mai mic

 1. goblin

  m-am uita la poza cu oprea, steagul si generalul de 2 stele si nu inteleg ce stema e aia de pe ecusonul militarului… seamana cu sigla tiriac auto…

  Reply
 2. irina

  Domnule A. Petrişor din câte ştiu s-au reparat pensiile acelea , iar deciziile de rectificare i-au aparţinut . Haideţi să-i mai dăm o şansă, nu uitaţi contextul intern şi extern în care s-a lucrat la “Legea Pensiilor” , şi de ce nu la raportul dintre MApN şi NATO.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   irina, nu e vorba să îi dam sau nu o șansă. E vorba că poporul ăsta a mai cântat ode unuia cu 4 clase și, personal, cred că a fost suficient.

   Reply
 3. kilroy

  Ca si mesaj O.M. de acum seamana cu Revista Armatei de pe vremea cand faceam noi armata. Doar ca asta de acum e lucioasa si nu poti sa o folosesti ca lumea 😉

  Reply
 4. Log In

  E firesc ca pensionarii sa ii scrie drept multumire ministrului. E un gest de politete, daca punem la socoteala ca ministrul le-a scris la randul lui pensionarilor, informandu-i cum s-a “batut” pentru ca pensiile lor sa nu scada. Am vazut o astfel de scrisoare la tatal meu, colonel in retragere.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   LogIn, pensionarii nu au nicio vina. Da, Oprea le-a trimis tuturor o scrisoare, le-a bagat degetele-n ochi. Vina este a celor ce au publicat epistolele urmarind sa il linguseasca pe marele general.

   Reply
 5. Un militar

  Redactia ziarului acesta asa-zis ,,al Armatei”, s-a transformat intr-o adunatura de aplaudaci,asa cum bine remarcati. Ministrul O apare in fiecare editie in cel putin 3 articole sau poze. Baietii de acolo ori sunt stransi de ,,epoleti” ori au pierdut simtul realitatii. Inainte mai putea citi ceva care sa aiba legatura cu realitatea dar acum baietii au pierdut masura, traiesc intr-o lume de paradis in care toate sunt roz si toate se invart cu precizie nemteasca. Din pacate, noi cei care traim in lumea reala stim ca adevarul e cu totul altul, nu asa cum ni se livreaza in articolele scrise in insipidul (cu mici exceptii) stil militar de care gazetarii de la OM nu vor si nu vor sa ne dezobisnuiasca.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.