Pe picior de razboi

Din cauza  noilor sanctiuni, Phenianul pare hotarat sa intinda si mai mult coarda. Regimul a denuntat armistitiul din 1953 ( nu e prima oara) si a suspendat linia telefonica speciala dintre Phenian si Seul. racheteKim Jong Un a anuntat si care va fi prima tinta a bombardamentelor armatei sale: o mica insula a sudului, Baengnyeong. Phenianul a amenintat cu un razboi termonuclear si a avertizat Statele Unite ca ar putea fi vizate de lovituri nucleare preventive. In tot acest timp, Coreea de Sud a inceput exercitiile comune cu armata americana. La manevre participa peste 3000 de soldati americani, din cei 28500 stationati in peninsula. Ce va fi e tare greu de spus, insa e clar ca nu va fi prea multa liniste.

7 thoughts on “Pe picior de razboi

 1. americanu

  Sa fie atat de nebun Kim…? adica isi trimite armata la moarte sigura…nu te poti pune cu americanii din punct de vedere tehnologic….iar ce au nord-coreenii….

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   americanu, bomba nucleara este foarte buna atat timp cat nu o folosesti. Kim intinde coarda pentru ca vrea negocieri directe cu americanii. Jucand asa cartea spera sa mai creasca si ajutorul financiar.

   Reply
 2. gigi

  Veştile nu sunt deloc bune . Kim parcă face jocul americanilor , a căror economie a scăzut la sfârşitul anului trecut tocmai pe fondul reducerii cheltuielilor pentru apărare . Războiul precedent din zonă a lăsat multe semne de intrebare . Din păcate deja se aude trompeta care sună mobilizarea generală , de ambele părţi !

  Reply
 3. Vlad

  Pe 27 trebuie sa merg in Coreea de Sud intr-un business trip… Si asta pt vreo 2 luni. Sper sa fie doar un foc de paie

  Reply
 4. Roxana

  Coreea de Nord ofera intr-adevar o imagine distopica, un ‘1984’ cu elementele specifice regimului totalitar precum indoctrinarea, cenzura, incalcarea drepturilor omului. Acest subiect a inceput sa ma intereseze din ce in ce mai mult dupa moartea fostului conducator; cautand pe internet am gasit documentare, filmari care prezentau o tara nesincronizata la modernitate, valori false, oameni care isi dedicau viata conducatorilor. Din cate stiu un turist care viziteaza Coreea de Nord este monitorizat in permanenta, iar vizitele catre orice obiectiv sunt obligatoriu supravegheate. Turistul de rand nu va vedea saracia din zonele rurale, turistul de rand nu va vedea lagarele ci doar ‘marile realizari’ ale poporului. Impresionante sunt povestile celor care reusesc sa scape, trecand printr-un calvar pentru a ajunge in Coreea de Sud; intotdeauna exista riscul de a fi prinsi si de a suporta consecintele (impreuna cu familiile lor).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.