România a expulzat și ea un diplomat rus acreditat la București. Un secretar unu al Ambasadei Federației Ruse a fost declarat persona non grata și a primit 48 de ore pentru a părăsi țara. Acesta este un răspuns la episodul Grecu. În cazul lui Gabriel Grecu, acțiunea FSB a fost una ieșită din tipare. Diplomatul român a fost reținut, filmat, iar imaginile au fost făcute publice. A fost o evidentă tentativă de umilire și discreditare a României. În 2009, după cazul “spionului” Floricel, un trist care fura faxuri și registre secrete de la MApN, Bucureștiul a expulzat fără tam-tam câțiva diplomați ruși și ucrainieni. Mama Rusie trebuia să se răzbune. Mama ei de Rusie!
Completare:
Rusul expulzat se numeste Anatoly Akopov. Daca vreti sa-l cunoasteti, stati prin aeroportul Otopeni si verificati cursele de Moscova. Veti avea ocazia sa-l intrebati daca lucra pentru SVR, FSB sau serviciile militare ruse. :))

7 thoughts on “Persona non grata”
 1. Lasa-ma ca si noi am facut tam tam cu marinov zikolov ala, l-am dat la televizor, l-am arestat, condamnat. cazurile cu spioni, stii si tu, se rezolva in tacere. noi am preferat sa iesim si sa facem pe cocosii cand avem zeci de spioni trimisi aiurea prin lume care din pacate nu beneficiaza de cea mai buna tehnologie de transmitere a informatiilor si pot fi oricand prinsi.

  1. Ana, Marinov era un particular, nu reprezenta Bulgaria. El fusese atasat militar. Atunci Romania a expluzat cativa rusi si ucrainieni. Ai vazut imagini cu ei, le-ai citit numele in ziare? Nici macar nu a fost dat un comunicat MAE. De expulzarea lor s-a aflat pe surse.

 2. Desi am o senzatie ca Ana are dreptate in privinta tehnologiei, cred ca mai degraba e de vina indolenta in cazul asta. Pe ideea ca “nu intereseaza pe nimeni sa captureze un spion roman care nu prezinta nicio miza si nici nu se ocupa cu secrete nucleare de te dau pe spate” omul asta nu si-a luat nicio masura de siguranta.

  Asta asa, din experienta mea vasta de uitat la filme cu James Bond si CIA, care Grecu “nu este el”. Parerea mea.

  (By the way, Adelin, nu citesc nicun blog cu mai mare drag decat blogul asta. De ce nu ti l-ai facut mai devreme, nu stiu. Da’ meriti.)

  1. Ana, cred că te hazardezi când îl acuzi pe Grecu de indolență. Nici eu și nici tu nu știm mare lucru despre spionaj. Legat de blog, mulțumesc pentru aprecieri.

 3. Floricel o fi fost el un trist, da’ este spionul ideal:)) sters, comun, mic in grad si cu acces la documente secrete, mai ales cand superiori comozi care-i ofereau parole de acces la niveluri superioare:))
  cat il priveste pe Grecu…un papagal care a cazut intr-o cursa de Gaga. iar rusii ne-au platit intr-adevar polita pentru acele expulzari…

 4. Expulzarea in “contrapartida” e o procedura stas care se aplica in cazul in care nu recunosti oficial motivele pentru care “al tau” e trimis acasa. Mai mult sau mai putin conectati la vreun serviciu, toti angajatii ambasadelor colecteaza si transmit informatii. Asta e de cand lumea. S-au schimbat doar “sculele”. Grecu… un ghinionist. Parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.