În urmă cu fix 11 ani, împreună cu prietenul Gecui, am fost pentru prima dată în Afganistan. Kabulul tocmai fusese eliberat. În Paktia, luptele dintre talibani și cei din Alianța Nordului erau în plină desfășurare. afganistanM-am dus acolo cu Dan și am făcut câteva reportaje pentru Observatorul Antenei. Fotografia este făcută-n Paktia, într-un  avanpost al Alianței Nordului. Apropo de scandalul cu steagul secuilor, comandantul soldaților pe care-i vedeți în fotografie, după ce a aflat că suntem români, ne-a zis că tare mult ar vrea și el să viziteze… Budapesta. 🙂 Da, prima deplasare în Afganistan va fi greu de uitat. De atunci, am fost în zonă de foarte multe ori. Au fost ani când am ajuns mai des în Kabul sau Kandahar, decât la Buzău, la ai mei.

8 thoughts on “Primul contact”
  1. Fiecare are in mana ce il reprezinta. Colegul tau are camera de filmat. Luptatorii au ak47. Ma gandesc ca aveai si tu microfonul pe undeva, dar nu se vede in poza.

    1. Mihai C, mai ai o fotografie in care unul dintre luptatori a vrut sa apara cu microfonul meu galben si mi-a aruncat in brate un ak 47, pe care eu il tineam cu doua degete, in timp ce soldatul se hlizea mandru de microfon.:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.