Pudibonderia NU salvează România

Am distribuit și eu pe Facebook o fotografie care mi s-a părut că a umanizat Parada de 1 Decembrie: un student al Academiei militare fură un sărut de la o colegă de bloc de defilare.1 decembrie Am fost uimit de părerile unor internauți puritani care au spus că e inadmisibil, că e urât, bla bla bla. Am descoperit și prăpăstioși care m-au avertizat că le pot face probleme studenților, că aceștia vor fi pedespiți de superiorii care au văzut fotografia. M-am întâlnit ieri cu șeful Statului Major General, generalul Dănilă. Cu o ușoară strângere de inimă, l-am întrebat dacă știe de fotografie. Mi-a spus că a discutat cu un general subiectul, dar că nu a văzut-o. I-am arătat-o eu.

– E ceva firesc. Nimic imoral sau deplasat. Militarii sunt oameni, nu roboți, a zâmbit șeful armatei și mi-a întins telefonul.

M-a bucurat reacția generalului 4 stele. Și eu cred că niște tineri care se iubesc frumos își vor iubi la fel de frumos și țara. 🙂

sursa foto: Marius Zamfir

7 thoughts on “Pudibonderia NU salvează România

 1. Ion

  Nu e urat , nu e aiurea nu e inuman etc etc , este doar putin in afara deontologiei militarului.Am fost cadri.Stiam ca in tinuta trebuie sa fiu serios , aranjat fara maini in buznare , fara seminte , fara tigara fara multe telefoane , fara gesturi exagerate ras zgomotos etc. Nu sunt precizate toate astea undeva dar alcatuiesc impreuna demnitatea militarului. Cei doi nu vor avea succes cu o pozitie de asta in fata unei formatii, la fel cum n-au avut succes nici in fata romanilor de ziua nationala.

  Reply
 2. ice4you

  Cred ca mesajul este destul de clar: Make Love, No War! 🙂

  Nu vad unde este problema si ce este deplasat, daca doi oameni inainte si militari dupa, impartasesc un sarut inainte de a intra in “marea batalie”. Pentru toti deontologii lui peste prajit le’as aduce aminte ca in toata istoria cunoscuta, inaintea unor batalii sunt povestite astfel de momente, ba chiar in literatura noastra avem o carte care poarta numele de “Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi”. Pana la urma … saraci de ei se credeau intr’un moment intim … draciile astea de telefoane au ajuns unde nu te astepti … deci nu e vina lor. 🙂

  Reply
 3. Pingback: Make Love, not War! | IceWorld|Deuterium core

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.