Puțină Coreea de Sud

La doar câteva zeci de km de nebunia dinastiei Kim găsești unul dintre cele mai moderne orașe ale lumii. seul2Cu o suprafață de peste 600 de km pătrați, orașul Seul are o populație de 10,5 milioane, mai bine de jumătate din populația României. Aici trăiesc și 250000 de străini, printre care 40000 de chinezi, aproape 8000 de americani, peste 8000 de japonezi și în jur de 1500 de britanici. Probabil că sunt și câțiva români, însă nu i-am găsit în statistica Ministerului justiției de la Seul. Sunt ascunși printre cei 2632 de oameni de la rubrica “și alții”. Din cauza conducătorilor de la Phenian, în sud mai sunt și 28000 de militari americani.

SeulSeul4

2 thoughts on “Puțină Coreea de Sud

 1. americanu

  ce diferenta ,un popor ,2 tari diferite,2 mentalitati diferite oare maine daca pica dinastia Kim..in cat timp cei din nord vor putea fi macar pe jumate ca cei din sud 🙂

  Reply
 2. tikka

  Eu cred ca o revolutie / rascoala / lovitura de stat in Coreea de Nord poate fi extrem de periculoasa pentru locuitorii tarii, dar si pentru tarile vecine. Este clar, cred pentru toata lumea, ca poporul nord-coreean odata eliberat, nu va stii in ce directie sa o apuce. Nu vor stii sa faca fata libertatii. Fara o interventie rapida si precisa din partea celor din sud si a altor potentiali aliati, razboiul civil si / sau degringolada totala vor fi de neevitat.
  Si sa nu uitam mama China.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.