Seul

Împreună cu Romeo Stancu, sunt pentru câteva zile în Seul. seulOrașul este impresionant: zgârie-nori, șosele suspendate, un aeroport mare și modern. Diferența dintre Phenian și Seul este uriașă. Culori terne, oameni posomorâți și săraci găsești în Nord, în timp ce Sudul are o capitală ce se compară lejer cu orașe ca New York, Shanghai și Hong Kong.

2 thoughts on “Seul

 1. Sebastian

  Domnule Petrișor, în primul rînd vă felicit pentru ,,Țara cu un singur gras”, o carte pe care am citit-o pe nerăsuflate și pe care o voi recomanda tuturor! E o carte care trebuie nu numai citită ci și PĂSTRATĂ la loc vizibil în bibliotecă! Poate veți mai scrie una, în care să comparați Nordul cu Sudul, pe care îl vedeți acum.
  E greu de găsit o explicație pentru perenitatea inumanului regim din Nord, cu atît mai mult cu cît și Sudul a avut dictaturi militare pînă prin 1987. Ca o ironie a sorții, astăzi Coreea de Nord e condusă de ,,eroul” cărții dv., rotofeiul nepot al lui Kim Il Sung (Kim Ir Sen), în timp ce Coreea de Sud este condusă (democratic, firește!) de doamna Park Geun – hye, fiica fostului președinte Park Chung – hee (creatorul Coreii de Sud moderne dar și dictator militar)!
  Care o fi, domnule Petrișor, explicația ADEVĂRATĂ a acestui paradox istoric (diferența COLOSALĂ între două țări locuite de ACELAȘI POPOR)? Poate nu o vom afla niciodată dar aș fi interesat de opinia dv.!

  PS
  Dați un pronostic referitor la cît va mai dura regimul de la Phenian?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Sebastian, China știe cel mai bine de ce și cum a apărut Nordul…Nu cred că se riscă nimeni să dea un pronostic legat de regimul de la Phenian.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.