Retragere accelerată din Afganistan

Sunt la Bruxelles pentru reuniunea miniștrilor apărării din NATO. Va fi un moment interesant, mai ales că Leon Panetta a anunțat că Statele Unite vor înceta operațiunile combat din Afganistan la sfârșitul lui 2013. Demnitarul american a făcut declarația în avion, în drum spre Belgia. Retragerea era planificată la sfârșitul lui 2014. Președintele Franței ceruse și el retragerea în 2013. Se vede treaba că se schimbă calendarul retragerii din Afganistan. În acest moment, NATO are în zonă puțin peste 130.000 de soldați, din care 90.000 sunt americani.

P.S.

La reuniunea importantă vin toți șefii apărării din cele 28 de state membre. Scuze, aproape toți. Ghici cine nu vine? Cum cine? Al nostru, Gabriel Oprea. România este unul dintre contributorii mari și are în Afganistan vreo 2000 de soldați.

10 thoughts on “Retragere accelerată din Afganistan

  1. Adelin Petrisor Post author

   Semanticus, stiu, dar este trist ca un ministru al apararii cu 2000 de soldati in Afganistan nu a calcat niciodata la o reuniune a ministrilor din NATO. Este si rusinos…

   Reply
 1. Semanticus

  Ne agitam degeaba. In actuala formula, controlul politic asupra fortelor armate este la Cotroceni, Parlamentul a ramas doar in manuale cu controlul democratic. Daca era dupa Parlament nu am fi avut mai mult de 200 de oameni in misiuni. Cam asta este dilema.

  Reply
 2. m

  se ascunde in transee, se teme ca nu cumva seful mafiei personale a lui adrian nastase sa fie si el condamnat in vreun dosar 🙂

  Reply
 3. NICOLETA

  Poate…nu stie limba engleza!El nu sta bine nici cu romana,ce sa-i ceri?Glumeam,pai cum sa mearga acolo cand toate statele serioase vorbesc de retragerea trupelor iar el are”interdictie”si sa discute,dar sa le retraga!!

  Reply
 4. americanu

  Oprea si armata….hai sa fim seriosi…:D bun ca in se incheie si acest razboi nenorocit….vorba vine ca se incheie….

  Reply
 5. kilroy

  Sobolanul ala de intendenta nu va reprezenta niciodata armata romana. Poate doar clubul excrocilor transpartinici.

  Reply
 6. dudu

  am drezut in sinceritatea acestui om,dar m-am inselat.Cum sa mai mergi la razboi cu asemenia indivizi,facuti generali…nustiu cum!?.Pai eu mai pot asculta de ordinele acestui om?.Cumetriile politice ii dezbraca de caracter.RUSINE.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.