Romanian Falcon

Abia m-am întors din Portugalia. Am fost în Baza aeriană din 5 Monte Real, F16 Portugalialocul unde se pregătesc piloții români de F-16. Am filmat cu prieteni buni de la Baza 71 Câmpia Turzii și de la 86 Fetești, am vorbit cu instructorii portughezi. Am fost norocos și am zburat o oră și jumătate cu unul dintre cei mai buni piloți de acolo, lt.col. Afonso ” Jackal” Gaiolas. A fost EXTRAORDINAR, mai ales că am participat la o misiune de luptă aeriană. Suprasarcina maximă a fost 9,1 G și am suportat bine, adică nu mi s-a rupt filmul.

Screen Shot 2015-11-14 at 00.10.01Săptămâna viitoare veți putea vedea o știre de 2-3 minute în Telejurnal. În prima săptămănă din decembrie va fi difuzat și un reportaj de 15 minute. Eu am niște imagini tari din aer, Romeo Stancu are unele frumoase de la sol.

P.S. În a doua fotografie se vede suprasarcina maximă atinsă în timpul zborului. Probe, nu doar vorbe.:)

4 thoughts on “Romanian Falcon

 1. Mihai

  Felicitari pentru realizarea personala! Dar gandeste-te la utilitatea pe care o are consumul de resurse pe care l-ai realizat mandrindu-te la TV. Pentru ce, Adelin? Unde e finalitatea? Poate in locul ocupat de tine in IAR 99 de mai multe ori, MIG 21 de mai multe ori, F 16, si probabi altele se afla un pilot roman care s-ar fi potrivit mai bine contextului. Suntem tara in care oameni ca si tine si Roxana Ciuhulescu, ministri sau prim- ministri se distreaza pe bani publici. Ai subliniat in mai multe randuri ca in Romania pilotii zboara putin…ei bine, infim ai ocupat tu locul unora care poate au facut sacrificii pentru a zbura. Poate vei gasi cateva momente libere in care sa ne lamuresti si pe noi, privitorii asupra finalitatii distractiei voastre.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Mihai, imaginile suprinse într-un astfel de zbor cresc considerabil calitatea reportajului, dau credibilitate celui care il realizeaza si il ajuta pe privitor sa inteleaga mai bine ceea ce se intampla acolo. Toate armatele mari le dau ocazia unor jurnalisti sa experimenteze asa ceva. In acelasi timp cu jurnalistul respectiv, indirect, experienta este impartasita si de sute de mii de telespectatori. Din reportaj nu ai aflat doar ca eu am zburat, ci ai descoperit multe despre programul F16, piloti, costuri, ore de zbor etc. Nu am zburat doar pentru placerea mea. Filmarile realizate de mine acolo sus s-au regasit in zeci de reportaje care au ajutat contribuabilul sa inteleaga problemele aviatiei. De ce au zburat politicienii? De ce a zburat Roxana Ciuhulescu? Te rog sa ii intrebi. Mi- a placut asta cu “sa ne explici si noua”. Nu vorbesti in nume propriu? Reprezinti vreo asociatie, ceva?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.