Satul in care nu se fura

Eibenthal este o localitate in care traiesc 308 romani de origine ceha. Este in judetul Mehedinti, intr-o zona greu accesibila. Oamenii de aici sunt cunoscuti pentru corectitudine. Politistul mi-a spus ca, in ultimii 20 de ani, nu a dat nici macar o amenda.

In cautarea retelei sarbesti

In cautarea retelei sarbesti

Filmarea in Eibenthal a fost cu ceva probleme. Retelele de telefonie nu au semnal si noi aveam nevoie sa vorbim la Bucuresti pentru a coordona transmiterea imaginilor. Cum telefonul pe satelit e in redactie, nu prea aveam sanse. Aveam roamingul activat si, intr-un singur loc, am reusit sa gasesc o retea sarbeasca. Semnalul era slab si, daca “prindeai” o liniuta, trebuia sa ramai nemiscat, altfel convorbirea se intrerupea. Ca meniul sa fie complet, seara, cu o jumatate de ora inainte de Telejurnal, s-a defectat si DSNG-ul, masina care ridica semnalul pe satelit. Cum eram deja in Craiova, am avut noroc si am transmis cu ajutorul colegilor de la studioul teritorial. Am ajuns la cadru cu un minut inainte de direct. Adrenalina in Oltenia! 🙂

sursa foto: Alexandra Bogdan

3 thoughts on “Satul in care nu se fura

  1. Darael

    Intr-o tara unde toti, presedinte, guvernanti, parlamentari, primari, orice funtionar parlit are ca prim obiectiv hotia, tu vii si arati ca exista oameni cinstiti ? Mai Adelin, vezi ca ai scapat usor cu transmisiunea aceea.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.