Satul cu sute de copii, case noi şi oameni tineri

image

Am fost in Stiuca, un sat care m-a lasat cu gura cascata. Intr-o tara cu spor natural negativ, aici gasesti 30% copii. Media de varsta este de 28 de ani, casele sunt frumoase, ai wi-fi pe strada si scoala e neincapatoare. In medie, o familie are 4 copii, insa sunt multe cu peste 10. Am transmis din casa unui barbat de 53 de ani. Familia lui numara 23 de membri. Nu au putut ajunge toti la direct. Am fost emotionat cand sotia omului mi-a povestit cum s-a rugat pentru mine atunci cand m-a vazut in diverse razboaie.

sursa foto: Alexandra Bogdan

5 thoughts on “Satul cu sute de copii, case noi şi oameni tineri

   1. mihaela

    Trist este ca ucrainenilor rupti de satele lor natale din Maramures, doar celor care sunt in diverse secte le merge f. bine. Multi din ei traiesc drama dezradacinarii si merg, de cele mai multe ori, pe calea betiei. O drama! Am vazut asa ceva prin judetul Satu-Mare cu ucraineni proveniti de pe Valea Ruscovei. Dar este bine ca cei din Stiuca reusesc sa le faca cinste ucrainenilor. Am cunoscut candva de acolo si un primar de mare calitate. Laudabil!

    Reply
 1. Dudian

  Multa lume te apreciaza si te indrageste, Adelin. Si asta, dintr-un motiv foarte simplu: ca esti un om normal si cu bun-simt. Publicul tau este format in mare parte din oameni obisnuiti (majoritatea fara sa aiba mare legatura cu subiectele fierbinti pe care le transmiti de pe glob) satui de personaje cu care nu se pot nicicum identifica. In tine vad un om ca si ei, care nu se sfieste sa transmita ceea ce simte, sa zambeasca, sa aiba grimase sau emotii. Chiar daca unii poate nu inteleg neaparat subiectul pe care il transmiti,cu siguranta apreciaza modul in care o faci.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.