Șefii Antenelor iau în calcul schimbarea conducerii editoriale a emisiunii de știri, Observator. Surse din piață susțin că în prezent se poarta negocieri cu câtiva jurnaliști care în trecut au făcut parte din redacția Antenei 1. Motivul posibilei schimbări? Rezultatele foarte slabe ale actualei echipe conduse de Gheorghe Voicu, cunoscut manager de ziar, dar lipsit de experiență în televiziune. În acestă primăvară, în ciuda ajutorului dat de câțiva consilieri britanici de la ITN, Observatorul a intrat în cădere liberă. De la un rating mediu de 5-6, în prezent a ajuns sa facă sferturi de oră sub 2 la sută. Minimul istoric s-a înregistrat pe 1 mai, când cel mai bun sfert de oră a avut 1,9 rating iar cel mai slab 0,8.

19 thoughts on “Schimbări la Observator”
 1. Gica Voicu e superOK da’publicul-de-JurnalTV e diferit de iubitoru’ de cerneala tipografica. Da-i story nene, vorbeshte-i de ariciu’ din buzunar, spune-i daca maine are bani de paine, baga-i subiecte pe care sa le comenteze cu „i-ai vazut pe aia la tembelizor?”, da-i lacrimi pe obraz si subiecte grave mixate cu imagini expresive, da-i obraze groase shi lux shocant, mishto-uri shi strambaturi alternate cu zambete frumoase, fa-i sa viseze sa se revolte shi sa nu-shi piarda sperantza ca sa se uite shi maine!

  1. Fumuss, publicul poate să nu fie diferit. Meseriile sunt însă complet diferite. Una e să conduci un ziar și alta să conduci o redacție TV. Ca să fii șef la TV trebuie să înțelegi mai întâi ce e o beta, ce este un TC, să știi cum se scrie o știre…
   Tavi, ai voce, frate!
   Moise, mulțumesc. Chiar și eu mă bucur!

 2. Waw, sper ca asta sa se intample cat mai curand Eu nu mai pot cu „Observtorul” Antenei 1. E jenant ce se intampla acolo perntru un post care se respecta. Ce-a fost odata si ce-a ajuns.

  1. Petrișor, nu e jenant. Sigur nu e ceea ce vrei tu să vezi. Ideea este că Observatorul și Știrile Pro TV nu mai sunt de multă vreme programe de știri. Sunt infotainment.:) Vrei știri te uiți la CNN, BBC etc Din nefericire s-au împuținat buletinele de știri și la Antena 3 și Realitatea tv. Locul lor a fost luat de mega-dezbateri, mult mai ieftine(ca producție dar și conținut) și gustate de public. Trist dar adevărat.

 3. @Petrisor: Eu nu ma refer acum la ce stiri se dau, ci la modul cum se fac stirile la Antena 1. Petrisor, este foarte greu sa te uiti la o stire la Observator in care una vorbeste ( editor voce i se spune, nu?).si sa n-o auzi de loc. la mine peb log am dat un exemplu: imagine, sunet, voce. Astea conteaza enorm, dar si costa. La asta ma refeream eu. Si plus de asta, Antena 1 a fost mereu deficitara la impactul asupra publicului. da chiar, tie-ti place rubrica „Povesti de tabloid”? Eu sunt mort dupa ea, e pilonul jurnalului :). Pai vezi?

  Aaa, da, televiziunile de „stiri” numai stiri nu dau, dar la ei e alta treaba, au alte socoleti.

  1. Petrișor, eu nu mă uit de multă vreme la Observator și la Știrile Pro TV. M-am uitat la Observator de vreo două ori după ce au schimbat echipa de prezentare. Și la televiziunile de știri mă uit din ce în ce mai puțin.

 4. „câtiva jurnaliști care în trecut au făcut parte din redacția Antenei 1”. care jurnalisti? majoritatea sunt la ProTV si Realitatea si isi fac treaba intr-un mod profesionist .Prin 2000 Observatorul de la 7 dimineata batea tot. acu Observatorul de la 6 se bate cu reluarea de la happy hour si tot o ia in freza .trist

  1. Simona, sunt unii care ar putea veni de la Realitatea. Alții sunt uitați prin diverse cotloane ale trustului și ar putea reveni la știri. Vom vedea. Negocierile vor mai dura puțin.

 5. Aparitia Antena 3 pe piata a stricat Observatorul ! Nu inteleg de ce a trebuit un post de stiri ??..care numai de stiri nu e ..si care a distrus intreaga echipa a stirilor A1 !!!!..mai bine lansau unul de filme si desene animate ..ca ieseau mai ieftin !
  Dar e bine ca au bani pt R Dumitrescu ..in el sunt „bani” de investit..
  Adelin poate stii tu la ce trebuia un Dumitrescu la A3 ..nu e Firea acolo ? ..nu e Grecu..Gadea ??

 6. Da da da de la realitatea sa vina, Chelemen sau Simona Gheorghe, asa am scapa dreaq si noi de ei si ar fii fix ce vrea voiculescu.

 7. Ce-a fost si ce-a ajuns ! Asa e, pacat ! Au venit diversi, au luat banul gros, au bagat Observatorul in gard, sau alte zone din trust si au plecat…sau, continua sa-si manifeste neputinta. Pacat de cei care au muncit atatia ani sa ridice stacheta !

 8. Eli, Antena 3 nu a stricat Observatorul. S-a comercializat și a scăzut foarte mult nivelul. Răzvan Dumitrescu este o achiziție de imagine pentru Antene.
  Georgiana, Chelemen si Gheorghe nu vor pleca sigur. Nu cred că-i cheama prea curând cineva.:))
  A-men, nu cred ca și-a luat nimeni „banul gros”. Oancea era strâns la pungă.Zău!

 9. adelin , pana la urma, care-i concluzia ta ? observatorul nu mai merge din cauza a. lui gica voicu, b.a consilerilor englezi sau c.a antenei 3 ? presupunand ca a si b sunt cauze remediabile, care e pronosticul tau pt toamna ?

  1. D) Părerea mea este că Observatorul nu merge bine din cauza unei incostanțe editoriale. Uneori începe cu știri serioase, alteori cu știri copiate din ziarele colorate. Lucrurile acestea nu-ți pot fideliza un public. Cred că și nerabdarea patronilor de a face ceva strică. Îți aduc aminte că nicio echipă de conducere nu a fost lăsată pe termen mediu să facă ceva. Acum câțiva ani, Lucian Mândruță a fost redactor-șef o lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.