Slatina Timis

O comuna de vreo 3000 de suflete poate da lectii de organizare multor edili din Romania. Cu ajutorul unor belgieni din Geel, cei de aici si-au facut un dispensar modern. imageOamenii platesc 20 de lei pe an si au medic de familie, stomatolog si laborator de analize. Acum 8 luni, au infiintat chiar o unitate de pompieri. 17 voluntari lucreaza pe masina speciala primita din Belgia. Am uitat sa va spun ca Slatina Timis are drumuri asfaltate si canalizare de prin 1992. E ceva, daca ne gandim ca prin Bucuresti inca sunt zone cu buda-n spatele casei.

sursa foto: Alexandra Bogdan

image

4 thoughts on “Slatina Timis

 1. Diana

  Intr-adevăr, acolo, la Slatina Timiş, trăieşte o comunitate cu totul specială. Sunt oameni extraordinari şi dau un singur exemplu: în 2010 satul a fost măturat de viitură şi sistemul de apă, canalizare, staţia de pompare şi, în general, cam toate utilităţile au fost disturse în mare parte. Pagube de milioane şi ajutor de la Guvern aproape deloc dar, chiar şi în aceste condiţii, oamenii au reuşit să remedieze tot şi, acum, la 3 ani, nici nu ai zice că acolo a fost prăpăd! Cât priveşte modelul de asistenţă medicală, în luna mai a fost la Slatina Timiş Raed Arafat care, greu impresionabil cum ştim că e, s-a declarat impresionat de ceea ce a găsit aici!

  Reply
  1. Ovidiu

   Și, mai mult, oamenii ăștia fac lucrurile așa încă de pe la începutul anilor 90. Sunt cu 10 ani înainte în materie de minte colectiva fata de media tarii. Am avut ocazia să ajung în zonă și să și cunosc o parte din oamenii de-acolo acum câțiva ani și sunt fanul lor și a belgienilor la care faci referire (care de fapt sunt, din punctul mei de vedere, foarte români în suflet). De remarcat că multiplicarea inițiativei de acolo se încearcă în mai multe zone din țară.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.