Târgu-Mureș

Tg Mures

“Coreea de nord, un lagăr cât o țară” și “Războaiele mele”

La lansarea de la Târgu-Mureș au fost mult mai mulți oameni decât m-am așteptat. Deși cu un preț piperat ( puțin mai mic decât al unui album scos în condiții grafice foarte bune), toate exemplare aduse de Polirom s-au vândut. Și nu au fost puține, au fost câteva zeci.

În afară de acestea, sponsorii au cumpărat câte un album pentru fiecare liceu din județul Mureș, lucru care m-a bucurat. Cred că cei născuți după 1989 trebuie să știe ce înseamnă un regim totalitar dement și să nu repete greșelile bunicilor noștri. Un student de la Știinte politice m-a întrebat de ce tatăl lui susține că a fost mai bine pe vremea lui Ceaușescu și eu susțin contrariul. I-am argumentat și i-am arătat că, spre deosebire de cei din Coreea de Nord, el nu trebuie ne creadă pe cuvânt. Se poate informa și poate decide el ce e mai bine. Și asta nu e puțin lucru. Ziua petrecuta la Târgu-Mureș a fost interesantă. Nu au lipsit nici jurnaliștii din presa locală. Am fost la o emisiune de 30 de minute la Antena 1 Târgu-Mureș, am dat interviuri unui post de radio și colegilor de la stația locală a TVR. Au fost la lansare și câțiva români de origine maghiară. M-am cam chinuit să scriu numele unora pe album, însă cu puțin ajutor am reușit.

Împreună cu jurnalistul Sorina Bota și fotograful Jakab Tibor

Împreună cu jurnalistul Sorina Bota și fotograful Jakab Tibor

 

P.S. M-a emoționat prezența Anei-Maria Petre, sora ofițerului din Forțele Speciale, Tiberius Petre, ucis în urmă cu câțiva ani, în Afganistan. Pe Petrică l-am cunoscut cu câteva săptămâni înainte să moară. Am participat la câteva din misiunile comandoului condus de el. Petre a murit cu puțin timp înainte de întoarcerea acasă, chiar în luna în care fiica sa împlinea doi ani. Dumnezeu să-l odihneasca!

5 thoughts on “Târgu-Mureș

  1. Adina

    Buna, Adelin… Am fost onorata sa particip la lansarea acestui album. Recunosc nu prea am cunostinte in acest domeniu si nici memoria nu ma ajuta sa mi amintesc ceva din perioada comunista deoarece aveam un an la revolutie, insa curiozitatea m a impins la acest eveniment. Din nefericire pentru mine nu am mai gasit nici un album la standul de vanzare asa ca m am multumit cu “Razboaiele mele”… Acest eveniment a reusit sa ma motiveze sa aflu mai mult, incat am parcurs cartea cumparata aproape pe nerasuflate. Este incredibil si in acelasi timp de admirat ce curaj ai avut si cu ce daruire iti faci meseria. Felicitari pentru carte!!!

    Reply
  2. Valentin Miscu

    Am fost foarte incantat sa particip impreuna cu multi alti oameni la lansarea albumului de fotografii!!! A fost foarte interesant! Tot timpu’ ma gandesc de unde atata curaj!!! 🙂 Eu, mi-as dori sa fac macar jumate din munca pe care tu o faci. Pentru mine Adelin Petrisor este un model de viata! 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.