În această dimineață, pe la 10, eram pe aeroportul din Sofia. Împreună cu Mihai Florea, un coleg operator, așteptam să mă îmbarc în avionul de București. În fața mea, la ghișeu, un tip brunețel era extrem de nervos pentru că avea o valiză prea grea și trebuia să plătească încă 50 de euro. Individul avea vreo 30 de ani, era mic de statură și îndesat. Avea o perche de pantaloni strânși pe picior, cu turul lăsat și o cămașă șifonată, deschisă atât cît să-i iasă în evidență pieptul păros. Pe cît era de mic, pe atât era de gălăgios. Crăcănat, cu mâinile-n șolduri, folosind o engleză aproximativă, maimuțoiul se rățoia la funcționarul bulgar de la ghișeu.

– Tu știi cine sunt? Bă, știi?

– Vă rog să mergeți la acel ghișeu și să plătiți cei 50 de euro, i-a răspuns calm bulgarul. Aici nu se poate plăti. Ulterior, eu vă pot da boarding pass-ul.

– Forțele speciale australiene, bă! Da, da! Sunt din forțele speciale australiene. Tu vei fi futut că mă împiedici să ajung la unitate. Da, bă, vei fi futut! Să fie clar. Futut!

Discuția a durat cam 10 minute. Bulgarul a fost un profesionist desăvârșit. Nu s-a enervat, a zâmbit tot timpul. După ce nervosul „luptător” a plecat să plătească taxa, el ne-a luat pașapoartele și-n foarte scurt timp ne-a dat boarding-pass-urile.

– Mulțumesc. Suntem de la Forțele speciale române, i-a spus colegul meu.

P.S.

În avion, papagalul a fost liniștit. după debarcare, nu părea grăbit să ajungă la „unitate”. Înarmat cu un i-Pad și cu o mină serioasă, bănănăia prin parcarea aerportului Otopeni.

Sursa foto: stilgherrian.com

 

5 thoughts on “Trupele speciale australiene”
 1. Bunul simt nu are grad, nu are functie. Nu este nici civil nici militarizat.
  Are insa o manifestare maniheista, si mai mult, parca ar fi scris in limbaj de programare.
  Are doua valori: 0 sau 1.
  Este sau nu este.
  Alb sau negru.
  In rest nimic, atentie insa, Mama Prostilor este mereu gravida!

 2. Nu ar strica ca personalul raspunzator de pregatirea acestor militari sa introduca si anumite ore de etica si posibil un examen specific: „Cum sa te comporti in lume atunci cand NU porti uniforma”…
  Cu respect,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.