Ministrul apărării a anulat vreo 800 de avansări ilegale semnate de „generalul Izmană”, cel care saluta micii la petrecerile de la primăria sectorului 2. Nu-i mai zic numele că nu aveți cum să nu-l știți. E un fel de Roland McDonald al armatei. Așa, deci ordinele acestui om au fost anulate. Cine credeți că s-a vexat în direct la RTV? Nu i-am urmărit toată pledoaria, însă am prins câteva minute bune. Domnul Bogdan Chirieac, analist, fost jurnalist, plecat cu coada între picioare din presă după ce au apărut dovezi că învârtise niște milioane în afaceri cu STS-ul. Dânsul le povestea ofuscat celor de la RTV că a făcut armata în ’80, a fost mobilizat și că e colonel de artilerie în rezervă. Ce a uitat el să spună e că, după toate actele lui de vitejie, în 2011, era doar caporal și „cel mai slab ministru al apărării” ( aprecierea-mi aparține) l-a făcut dintr-o semnătură colonel. Puteți vedea asta în tabelul luat de pe mapn.ro. Ce să mai zici…

12 thoughts on “Tupeu 2012”
 1. Mie dl Chirieac mi se pare mai apatic și de când l-a pomenit închipuitul ăla de Sima.
  M-am uitat și eu pe tabel. I-am văzut pe Boureanu, pe Hagi, pe Kelemen și pe Koveși. Dar nu l-am văzut pe Turcescu; nu era și el pe listă?
  La noi, fiecare colonel are în raniță bastonul de soldățel de plumb.

   1. Am auzit că au cerut asta, dar Kelemen și Koveși erau pe listă. Înseamnă că nu li se retrăseseră gradele? Și apoi așa se face: se retrag gradele la ordine? Un militar (în rezervă) poate renunța la grad la cerere? „Domne, eu de mâine nu mai vreau să fiu maior, vreau să fiu plutonier” ?

 2. Ce sa mai spui Adeline , Chirieac , Rosca-Stanescu , … si nu mai vreau sa continui ca deja am o stare destul de nervoasa ! Otrepe , cozi de topor si cand ii vezi in emisiuni , ce democrati si docti se dau , mai e si Nistorescu … astia sunt o buna parte ale „formatorilor de opinie” !

 3. In MAPN nu poate fi nimeni tras la raspundere pentru genul asta de actiuni de prost gust? Nui verifica nimeni sau ordinele vin de prea sus pentru a mai comporta verificari?

  1. Taraboste, vinovat e fostul ministru care le-a dat la kilogram. Complicități au fost și în rândul angajaților de pe acolo…

 4. Daca a facut avansari de aiurea inseamna ca stia ca o sa fie si scandal . Asta a vrut doar sa scada in sondaje simpatia populatiei pentru armata.

 5. eu nu inteleg o chestie: daca avansarile erau legale, de ce le-au anulat? si be mic, daca erau ilegale si le-au anulat, de ce nu il trage nimeni la raspundere pe tolomacul de oprea?

  despre chiriac… eu ti-am mai reprosat adeline ca bagi in seama toti oxiurii..

 6. Adelin, mie acest personaj Bogdan Chireac imi inspira o sila ingrozitoare.Pe linga aparitiile si comentariile ipocrite pe la televiziuni,tin minte stenogramele discutiilor lui cu Dorin Cocos convorbiri care par a fi intre doi jucatori de alba neagra din Ferentari nicidecum intre doua persoane care se vor rasate.Apoi dupa declaratiile lui Sima e clar ca individul acesta uns cu toate alifiile e implicat in mult mai multe decat ne imaginam.Ma repet nu inteleg invitarea acestuia pe post de deontolog la televizor.Nu inteleg cum isi permite sa emita axiome si truisme cand el e manjit ,corupt si cel mai de joasa speta lingau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.