Tupeu 2012

Ministrul apărării a anulat vreo 800 de avansări ilegale semnate de “generalul Izmană”, cel care saluta micii la petrecerile de la primăria sectorului 2. Nu-i mai zic numele că nu aveți cum să nu-l știți. E un fel de Roland McDonald al armatei. Așa, deci ordinele acestui om au fost anulate. Cine credeți că s-a vexat în direct la RTV? Nu i-am urmărit toată pledoaria, însă am prins câteva minute bune. Domnul Bogdan Chirieac, analist, fost jurnalist, plecat cu coada între picioare din presă după ce au apărut dovezi că învârtise niște milioane în afaceri cu STS-ul. Dânsul le povestea ofuscat celor de la RTV că a făcut armata în ’80, a fost mobilizat și că e colonel de artilerie în rezervă. Ce a uitat el să spună e că, după toate actele lui de vitejie, în 2011, era doar caporal și “cel mai slab ministru al apărării” ( aprecierea-mi aparține) l-a făcut dintr-o semnătură colonel. Puteți vedea asta în tabelul luat de pe mapn.ro. Ce să mai zici…

12 thoughts on “Tupeu 2012

 1. florin dia

  Mie dl Chirieac mi se pare mai apatic și de când l-a pomenit închipuitul ăla de Sima.
  M-am uitat și eu pe tabel. I-am văzut pe Boureanu, pe Hagi, pe Kelemen și pe Koveși. Dar nu l-am văzut pe Turcescu; nu era și el pe listă?
  La noi, fiecare colonel are în raniță bastonul de soldățel de plumb.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Florin, Turcescu, Kelemen si Kovesi au cerut ei sa li se ia gradul. Asta scrie in comunicatul mapn.

   Reply
   1. florin dia

    Am auzit că au cerut asta, dar Kelemen și Koveși erau pe listă. Înseamnă că nu li se retrăseseră gradele? Și apoi așa se face: se retrag gradele la ordine? Un militar (în rezervă) poate renunța la grad la cerere? „Domne, eu de mâine nu mai vreau să fiu maior, vreau să fiu plutonier” ?

    Reply
 2. Ion Vatamanu

  Ce sa mai spui Adeline , Chirieac , Rosca-Stanescu , … si nu mai vreau sa continui ca deja am o stare destul de nervoasa ! Otrepe , cozi de topor si cand ii vezi in emisiuni , ce democrati si docti se dau , mai e si Nistorescu … astia sunt o buna parte ale “formatorilor de opinie” !

  Reply
 3. Taraboste

  In MAPN nu poate fi nimeni tras la raspundere pentru genul asta de actiuni de prost gust? Nui verifica nimeni sau ordinele vin de prea sus pentru a mai comporta verificari?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Taraboste, vinovat e fostul ministru care le-a dat la kilogram. Complicități au fost și în rândul angajaților de pe acolo…

   Reply
 4. Adrian

  Daca a facut avansari de aiurea inseamna ca stia ca o sa fie si scandal . Asta a vrut doar sa scada in sondaje simpatia populatiei pentru armata.

  Reply
 5. alte hex

  eu nu inteleg o chestie: daca avansarile erau legale, de ce le-au anulat? si be mic, daca erau ilegale si le-au anulat, de ce nu il trage nimeni la raspundere pe tolomacul de oprea?

  despre chiriac… eu ti-am mai reprosat adeline ca bagi in seama toti oxiurii..

  Reply
 6. hanna

  Adelin, mie acest personaj Bogdan Chireac imi inspira o sila ingrozitoare.Pe linga aparitiile si comentariile ipocrite pe la televiziuni,tin minte stenogramele discutiilor lui cu Dorin Cocos convorbiri care par a fi intre doi jucatori de alba neagra din Ferentari nicidecum intre doua persoane care se vor rasate.Apoi dupa declaratiile lui Sima e clar ca individul acesta uns cu toate alifiile e implicat in mult mai multe decat ne imaginam.Ma repet nu inteleg invitarea acestuia pe post de deontolog la televizor.Nu inteleg cum isi permite sa emita axiome si truisme cand el e manjit ,corupt si cel mai de joasa speta lingau?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Hanna, toti avem necazuri. Trist este ca el se da analist| jurnalist, cand el e un milionar / afacerist…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.