Ucis în Libia

Unul dintre cei mai mari fotografi de război a murit ieri în Misrata, în timpul unui bombardament. Chris Hondros ( 41 ani) a fost de mai multe ori nominalizat la premiile Pulitzer. A făcut fotografii senzaționale în Angola, Kosovo, Irak, Gaza, Afganistan. A avut fotografii în New York Times, Washington Post, Newsweek și The Economist.

L-am cunoscut pe Hondros in Fallujah, Irak. Am stat împreună în cortul de presă dintr-o tabără a pușcașilor marini. În cartea “Războaiele mele”, am povestit întâlnirea cu acest mare fotograf de război.

Dumnezeu să-l odihnească!

Găsiți aici ultimele fotografii semnate de Chris. Sunt făcute pe strada Tripoli, cea mai fierbinte zonă din Misrata.

 

21 thoughts on “Ucis în Libia

 1. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

 2. Darael

  Batranii aveau un cuvant greu de intelepciune: “Ulciorul nu merge de multe ori la apa”.

  Amu, ce sa mai zicem ?
  Sper ca TU sa te intorci de fiecare data la Maria si la Smaranda pe picioarele tale.

  Reply
 3. Lucian v.

  Dumnezeu sa îl odihneasca in pace..
  Darael când ești profesionist intr-o meserie faci tot posibilul sa obti ce e mai bun.. Nu? Proverbe sunt multe dar la fel sunt si blogurile si forumurile satule de comedianti ca tine.. Nu o lua in nume da rău te rog…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   ceaprazarul, stiu. eu am dat link unui articol din Guardian. Am scris despre Chris pentru că-l stiam. Dumnezeu să-i odihneasca pe toti.

   Reply
 4. VirtualKid

  Adelin, esti un om frumos daca esti capabil sa nu lasi sa treaca astfel de intamplari pe langa tine, motiv pentru care simpatia pe care ti-o poarta fiul meu este un motiv de mare incantare pentru mine.
  Ce este mai frumos decat sa iti mearga numele mai departe si dupa ce tu nu mai esti?
  Dumnezeu sa-l ierte !

  Reply
 5. Gloria Baltaretu

  Acestia sunt adevaratii eroi ai razboaielor, cei care se afla pe campul de lupta pentru a ne informa pe noi, in timp ce singura lor arma este aparatul de fotografiat sau camera de filmat. Pacat ca ei raman doar niste eroi necunoscuti!!!

  Reply
 6. Cosmin Iftode

  Acum vreo doua saptamani vedeam un documentar despre fotografia de razboi in care cineva spunea ca ori esti ucis la inceput cand nu ai experienta, ori cand esti deja de ceva timp si incepi sa crezi ca gloantele nu te ating pe tine.

  Odihneasca-se-n pace!

  Reply
 7. VirtualKid

  @curly:
  …asta pentru simplul fapt ca ai dat o interpretare gresita vorbelor mele, dar stii asta, cu siguranta!
  Subiectul acestui articol este pretextul pentru AP sa-i pomeneasca numele unui om pe care l-a intalnit, iar prin rezonanta, sa-i dorim si noi celui disparut sa-i ierte Dumnezeu pacatele.
  Oricum, sunt gata sa imi pun tarana in cap pentru ca am lasat portita deschisa pentru o alta interpretare…
  Multumesc!

  Reply
 8. Dudian

  Parca ma trece un fior cand vad cum mor oamenii de felul lui si lumea ii judeca ca de ce nu stau linistiti acasa sa-si vada de viata… pacat, tot respectul pentru toti ca el. razboiul e o mizerie.

  Reply
 9. Grig

  Merita riscul? Eu cred ca se pot face poze frumoase si florilor, gazelor, muntilor … un fotograf intr-o zona de conflict nu ajuta cu mare lucru, nu am sa inteleg niciodata de ce in fiecare conflict se implica sute de ziaristi …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.