Un nou război?

Acum vreo 3 luni, la ultima mea vizită în Liban, un prieten jurnalist mi-a spus că se teme de reizbucnirea războiului civil. Conflictul din Siria poate fi foarte ușor exportat în Liban. De altfel, acest proces a început de câțiva ani. Hezbollahul îl susține pe Bashar al Assad, lucru care nemulțumește populația sunnită. Un material video al CNN despre atentatul din Beirut.

5 thoughts on “Un nou război?

 1. dan ionut

  Liban, Siria, Egipt…cam multe focare, toate cu consecinte interne; cu asa vecini, Israel nu prea mai are a se teme, sunt ocupati sa se omoare intre ei. Si culmea, pe baza unei religii inventate de evrei.

  Reply
 2. dudian

  Ma tem de un dezastru in Orientul Mijlociu. Siria arde, Libanul sta pe un butoi cu pulbere iar situatia in Egipt e pe muchie de cutit. In plus, in Irak sunitii si siiti par a vedea din nou doar diferentele dintre ei…toate astea ar antrena de la sine si pasnica Iordanie in haos, macar prin prisma refugiatilor care ar sosi din toate partile…traim vremuri de tot rahatul.

  Reply
 3. kilroy

  Adelin, razboiul nu e o persoana respectabila, sa se opreasca la granita. Din ce se pare, e vorba de un conflict intre siiti si sunniti, din care o miza vizibila este reducerea Siriei la unul sau mai multe state si disparitia unui sacntuar al terorismului de pe harta, iar a doua miza (ceva mai putin vizibila), blocarea si slabirea influentei persane in zona. Ar mai fi si altele, mai mult sau mai putin vizibile.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.