Un puternic ong american care studiază Coreea de Nord a publicat câteva fotografii din satelit care indică multă activitate lângă o rampă de lansare din poligonul Sohae. satelitFotografiile au fost făcute pe 1 octombrie. Cei de la 38 North (*) susțin că oamenii lui Kim Jong Un s-ar putea pregăti pentru un nou test al unui motor de rachetă sau ar putea să fie o continuare a celui din 20 septembrie. Coreea de Nord a  lansat în august o rachetă balistică de pe un submarin aflat în apele din estul peninsulei. La o lună după acestă lansare, regimul Kim a testat o bombă nucleară. A fost cel de-al cincilea și cel mai puternic test. Da, maimuța se cam joacă cu briciul…

*38 North este un program al Institutului SUA-Coreea și al  Universității Johns Hopkins

foto © Pleiades © CNES 2016. Distribution Airbus DS / Spot Image/ 38 North

 

3 thoughts on “Un nou test?”
 1. Da, se cam joaca. E un mic Putin prin peninsula.
  Am o mare curiozitate legata de populatia Coreei de Nord, respectiv de manifestarile ei si de modul de gandire. Pentru ca ai fost printre ei, poate ma poti lamuri.

  Din cate imi aduc aminte (aveam 10 ani la revolutie), inainte de 1989 toate canalele de media – alea putine si saracacioase care erau – blamau societatea capitalista si vestul in general. Imi vin in minte imagini din emisiuni TV in care se prezentau oameni ai strazii si someri ca fiind reprezentativi pentru societatea din SUA si occident. Concomitent, ceausescu, partidul comunist si epoca lui de aur erau ridicati in slavi. Cu toate astea toata populatia era constienta ca traim intr-o minciuna, ca societatea din vest este mai avansata. Dealtfel cam tot ce intra pe la noi venit din vest era la mare cautare. Tin minta ca petreceam ore intregi uitandu-ma pe cataloage Nekerman si visam la produsele din ele.

  Dilema mea:
  1 – In Koreea de Nord cum gandesc oamenii de rand, isi dau seama ca traiesc intr-o mare minciuna, ca in jurul lor, Korea de Sud si China se dezvolta accelerat si au un standard de viata mult mai ridicat.
  Sau sunt devotati in totalitate regimului?
  2 – Cum crezi ca ar reactiona societatea din Korea de Nord daca de maine Kim Jong Un nu mai e, moare in urma unei actiuni de comando sau a unui atac surpriza intreprins de SUA si Korea de Sud?
  Multumesc anticipat.

  1. E grey de spus câți cred ceea ce spune propaganda și câți sunt doar paralizați de frică. Sigur sunt reprezentate ambele categorii. Ce ar face oamenii daca ar disparea Regimul? Daca nu ar fi Coreea de Sud, eu cred ca s-ar aseza si ar muri de foame. Nu cred ca s-ar adapta pentru ca din 1948 fac DOAR ce li se spune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.