Nu știu dacă ați auzit de Malala Yousafzai. Dacă nu știți nimic despre pakistaneza de 16 ani, ar trebui să vă informați pentru că adolescenta chiar merită să fie cunoscută de toată lumea. Pentru că a luptat pentru dreptul femeilor musulmane de a merge la școală, a fost victima talibanilor pakistanezi. În urmă cu un an, Malala a fost împușcată în cap, însă a avut noroc și a scăpat cu viață. Adolescenta a fost primită la Casa Albă și a fost intervievată de marile rețele americane. Pe mine m-a impresionat interviul pe care i l-a acordat lui John Stewart. Puteți să vedeți mai jos un fragment uluitor. Malala a luat premiul Sakharov și a fost propusă pentru premiul Nobel pentru pace. Merită însă mult mai mult: respectul tuturor!

4 thoughts on “Un simbol, nu doar o adolescentă”
  1. Din pacate, religia islamica in gandirea multor tari arabe si asiatice, impune prin gandirea practicantilor, ca femeia sa fie sclav al barbatului fara dreptul la invatatura, cunoastere si autodeterminare umana. Turcia este o exceptie.

  2. A avut un discurs senzational si in fata Parlamentului European. Pe fata asta nu numai ca trebuie sa o respectam, dar trebuie sa invatam dracului ceva de la ea: ca poti sa fii puternic prin modestie. Poate cel mai puternic.

    Si daca pana intr-un stat musulman o adolescenta poate sa militeze pentru educatie si emancipare, atunci noi ce facem?

    1. Alex, putem și noi să milităm pentru educație și emancipare. Spre deosebire de ea, noi facem asta fără să ne punem viețile-n pericol. Ce-mi place când adulții au de învățat de la copii. 🙂

  3. Stiam de Malala si sper sa ia si premiul Nobel. Din pacate, cenzura din tarile islamice este prea puternica pentru ca mesajul potrivit sa ajunga si la popor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.