Am fost la Ambasada Cehiei ca să-i filmez pe președinte și premier scriind în cartea de condoleanțe. M-a surprins momentul lui Emil Boc. Teatral, preț de câteva secunde, premierul s-a uitat în gol la fotografia fostului președinte și a oftat. Înainte să scrie ceva, s-a gândit mult ca și cum atunci, marcat de moment, ar fi cântărit ce să aștearnă pe hârtie. Când s-a ridicat de pe scaun, la fel de forțat, a dus mâna la inimă. Sceneta te făcea să te gândești că Havel a fost pentru Emil Boc un prieten drag, a cărui pierdere este puternic resimțită. Când a început să vorbească, mi-am dat seama că premierul nu știe nici măcar să-i pronunțe numele fostului lider ceh. Bun, nu-i o greșeală majoră. Este însă în totală antiteză cu momentul jucat al semnării… și asta dă prost. Arată că Boc s-a scremut să pară pătruns.

11 thoughts on “Vaclav se scrie, Vaclav se citește”
  1. Un prefacut,un nesimtitor,tipul”politicianului”roman.Daca ar avea un dram de bun simt,ori s-ar retrage ori ar juca cinstit ca premier fata de Basescu.Dar n-ai sa vezi asta in Romania!

  2. Eu cred ca de la el trebuie sa avem pretentiile cele mai mari…fiind un personaj atat de important pe scena politica si mai ales fiind atatia ani profesor in cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative!
    Oare sa fi avut emotii??? 🙂

  3. Cred ca se gandea la „baclava”, al nostru „boc”, ca altfel nu imi imaginez de ce avea o mina asa de satisfacuta… Eu cred ca exista la Boc o sinapsa directa intre neuron, ochi si glanda salivara…

  4. sa l fi vazut la ambasada Poloniei cand a venit cu un buchet imens, abia se vedea de dupa el, si il tinea sanatos in mana, cu florile n sus…se uita ca la poarta noua la gardul ambasadei- oare unde sa-l pun?…era cat pe ce sa-l puna in lumanari 🙂 ce mi-ar fi placut sa il puna acolo :)))) l-a salvat un SPPist. niste penibili

  5. Parca il si vad inainte sa se duca la Ambasada cum se documenta pe wikipedia sa vada cine dracu a mai fost si Vaclav asta… mai bine se ducea la phenian, ii sedea mai bine intre tovarasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.