Vaclav se scrie, Vaclav se citește

Am fost la Ambasada Cehiei ca să-i filmez pe președinte și premier scriind în cartea de condoleanțe. M-a surprins momentul lui Emil Boc. Teatral, preț de câteva secunde, premierul s-a uitat în gol la fotografia fostului președinte și a oftat. Înainte să scrie ceva, s-a gândit mult ca și cum atunci, marcat de moment, ar fi cântărit ce să aștearnă pe hârtie. Când s-a ridicat de pe scaun, la fel de forțat, a dus mâna la inimă. Sceneta te făcea să te gândești că Havel a fost pentru Emil Boc un prieten drag, a cărui pierdere este puternic resimțită. Când a început să vorbească, mi-am dat seama că premierul nu știe nici măcar să-i pronunțe numele fostului lider ceh. Bun, nu-i o greșeală majoră. Este însă în totală antiteză cu momentul jucat al semnării… și asta dă prost. Arată că Boc s-a scremut să pară pătruns.

11 thoughts on “Vaclav se scrie, Vaclav se citește

 1. NICOLETA

  Un prefacut,un nesimtitor,tipul”politicianului”roman.Daca ar avea un dram de bun simt,ori s-ar retrage ori ar juca cinstit ca premier fata de Basescu.Dar n-ai sa vezi asta in Romania!

  Reply
 2. Amira

  Eu cred ca de la el trebuie sa avem pretentiile cele mai mari…fiind un personaj atat de important pe scena politica si mai ales fiind atatia ani profesor in cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative!
  Oare sa fi avut emotii??? 🙂

  Reply
 3. danielul

  Cred ca se gandea la “baclava”, al nostru “boc”, ca altfel nu imi imaginez de ce avea o mina asa de satisfacuta… Eu cred ca exista la Boc o sinapsa directa intre neuron, ochi si glanda salivara…

  Reply
 4. ela

  sa l fi vazut la ambasada Poloniei cand a venit cu un buchet imens, abia se vedea de dupa el, si il tinea sanatos in mana, cu florile n sus…se uita ca la poarta noua la gardul ambasadei- oare unde sa-l pun?…era cat pe ce sa-l puna in lumanari 🙂 ce mi-ar fi placut sa il puna acolo :)))) l-a salvat un SPPist. niste penibili

  Reply
 5. Dudian

  Parca il si vad inainte sa se duca la Ambasada cum se documenta pe wikipedia sa vada cine dracu a mai fost si Vaclav asta… mai bine se ducea la phenian, ii sedea mai bine intre tovarasi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.