Luna aceasta, ungurii au marcat depășirea a 6000 de ore de zbor pe noul lor multirol, JAS 39 Gripen. Piloții maghiari au început să zboare Gripenul prin 2007. Cehii au fost și mai harnici. Ei au contractat cele 14 aparate suedeze încă din 2005. Anul trecut, ei au bifat 10.000 de ore pe noul multirol. Nu mai are rost să vorbesc despre cazul Poloniei. Încă din 2006, piloții polonezi au în dotare F16 block 52. În 2003, guvernul de la Varșovia a semnat cu Lockheed Martin un contract pentru 48 de F 16 C/D, contract în valoare de 3,5 miliarde de dolari. Cine este coada? România… Ai noștri politicieni nu au fost în stare să aleagă un multirol nici măcar atunci când eram pe creștere economică. Greșesc! Anul trecut, au ales un F16 la mâna a doua, dar nici pentru el nu au avut bani. Mai nou, se aude că americanii ne vor oferi avioane noi, F16 block 50-52. Sper să aducă și finanțare că altfel… Poate politicienii românii vor căsca ochii la offset și se vor gândi mai puțin la propriile buzunare și mai mult la interesul național. Pentru un contract de 3,5 miliarde de dolari, Polonia a obținut de la Lockheed un offset de peste 6 miliarde. De obicei, noi luăm praful de pe tobă. Vezi cazul „fregatelor”, niște nave de expoziție, vopsite frumos și dotate cu un tun și niște torpile. Vai steaua noastră! 🙂

6 thoughts on “Vai steaua noastră”
  1. Pana sa ne gandim la miliarde date pe niste avioane care folosesc fix la nimic, ma gandesc c-ar trebui sa ne gandim cum am putea face rost de bani sa-i bagam in autostrazi, zic. De fapt, daca ma gandesc mai bine, ai si tu dreptate, pana si Basescu a zis-o, Romania e mult mai frumoasa privita din aer. Asadar, sa se ia cate-un avion sa se dea la tot romanu. In felul asta scapam si de nevoia de autostrazi.

  2. Cel mai bun TCO l-ar avea SAAB-urile. Dar despre alte miliarde de euro pe care sa le platim noi si urmasii urmasilor nostri sunt mai mult decat satul.

  3. eu sunt de acord cu „blabla” 🙂
    nu spun ca nu ne trebuie avioane pentru „national security” dar ne trebuie si AUTOSTRAZI sau macar sa faca naibii europenele astea ca m-am saturat de valuri si valurele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.