Vizita unchiului Joe

Vicepreședintele Biden va sta la București puțin peste 24 de ore. Înainte să plece spre Cipru, el se va întâlni cu președintele, premierul și va avea un discurs la Palatul Cotroceni. Nu întâmplător însă, imediat după ce a aterizat, a mers în Baza Aeriană 90 și s-a întâlnit cu militari romani și americani. Nu s-a văzut cu politicieni, demnitari, ci cu militari. E un semnal… Ca orice mare politician american, Biden a fost relaxat, natural. Discursul a fost bun: simplu și direct. O singură remarcă pentru cel care l-a scris: militarii românii nu au călcat niciodată în Fallujah. Prin 2004 și 2005, Dan Gecui și cu mine am fost de câteva ori cu pușcașii marini în zona respectivă. Să se fi referit la noi? 🙂 Lasând gluma la o parte, e din ce în ce mai clar că am putea avea baze NATO. Și noi și polonezii. Sigur, se va decide în toamnă, la summitul din Țara Galilor. Sau poate deja s-a decis?

biden1Biden

2 thoughts on “Vizita unchiului Joe

 1. Darael

  De departe, rad vazand pozitia de pup-in-curisti a politicienilor locali.
  E o imagine identica cu cea a vechilor tradatori de neam care stateau la fel cand venea trimisul sultanului….. ce rade istoria de noi of of.

  Revenind.
  Analiza ta e frumoasa, dar nenea acesta a venit pentru un alt scop: sa spuna cui trebuie cine e dorit de ‘inalta poarta’ sa ne conduca de la toamna. Sper ca toti au inteles ce a zis nenea acesta, doar nu a gresit aiurea in parcare.

  Dar sa nu ne miram, suntem o colonie din cauza conducatorilor minunati.

  Hai, fugiti la vot.
  Ingramaditi-va.
  O sa conteze mult hahahahaha.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.