Reportajul legat de venirea primelor F-16 ale RoAF este mai jos.

Montaj: Mirela „Woody” Cristea

Imagine: Romeo Stancu

P.S. Sunt foarte mulți oameni care critică achiziția avioanelor revitalizate. Da, e clar că se putea mult mai bine. Un avion nou ar fi adus în primul rând offset, adică bani înapoi în economia României. Decizia ar fi trebuit luata prin 2006-2007, atunci când erau și bani pentru un astfel de program. Oamenii politici au tot amânat nejustificat și situația aviației de vânătoare devenise aproape disperată. Cum Mig-ul se apropia de final, România risca să rămână fără poliție aeriană și să piardă prestigiu, dar și miliardele pe care le-a investit de-a lungul zecilor de ani în formarea piloților. În aceste condiții, venirea F-urilor 16 este o adevărată gură de oxigen. Unii spun însă că prețul pachetului a fost prea mare. Pentru asta sunt procurori care pot verifica tranzacția.

3 thoughts on “WARHAWKS – drumul spre casă”
  1. Frumos reportajul, felicitari pt el. Dar pacat ca nu e redata integral toata editia speciala de aseara de la TVR, pt ca e interesant ceea ce au spus si cei doi invitati. Printre altele a fost f trist , pt mine, faptul ca cei doi au confirmat oficial ca nu au niciun plan cu submarinul delfinul… Si printre randuri am aflat si ca habar nu au ce , cum si cand va incepe programul TBT 8×8 …

    1. Teoretic, de restul banilor au luat armament, pregatire pentru armurieri, piese de schimb si ce mai spun britanicii :”The deal also included overhaul of engines; initial logistics support; training of up to nine pilots, 75 technicians, and four mission planers; two years of on-site support; and updating the fleet to operational flight program (OFP) development software M5.2R standard, with support from Lockheed Martin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.