World Press Photo

Merită să vedeți câștigătorii de anul acesta de la World Press Photo. SiriaMai jos este o fotografie din Siria, semnată de Rodrigo Abd, câștigătorul “General news”. Lucrările tuturor câștigătorilor pot fi văzute aici. La ediția de anul acesta au participat 5666 de fotografi din 124 de țări. Juriul a triat nu mai puțin de 103481 de fotografii. Sunt convins că aproape toate au fost foarte interesante. World Press Photo este unul dintre cele mai mari concursuri de gen din lume, concurs în care se înscriu doar fotografi profesioniști.

Sursa foto: Rodrigo Abd/ World Press Photo

8 thoughts on “World Press Photo

  1. toni salabasev

   Simplu…pentru ca se vand:) pe bani…nu ai imagine buna care sa fie acceptata pe flux nu esti bun, in schimb risti in fiecare zi sa mori. Deci faci bani pana mori, sau mori sarac si repede pt ca rata mortalitatii este mai mare in randul celor din urma.
   Sunt si imagini care nu intra si nu le vede nimeni pt ca editorii sunt “scoliti” sau cu epoleti ca sa intelegi.

   Reply
   1. Adelin Petrisor Post author

    Toni, cred ca exagerezi. Toti muncim pentru bani. Vad ca esti fotograf profesionist. Stii foarte bine discutiile din breasla: ce faci tragi sau incerci sa salvezi. Normal ca orice jurnalist sanatos la cap ajuta punctual daca poate, dar un jurnalist nu poate opri razboiul. Imaginile lui pot starni reactii, oamenii ii pot presa pe politicieni si asa se poate grabi sfarsitul unui conflict.

    Reply
 1. americanu

  Chiar nu ai cum sa dai “like” la unele sunt prea……sincer cred ca erau alte poze din siria care meritau sa castige..mie si acuma mi-a ramas in minte aia care ai facuto tu cu bunicul si copilul….

  Reply
 2. Gabriel S.

  Foarte interesant. M-au impresionat doamna din Barcelona cu vitrina sparta, indienii cu steagul american invers, scoala pentru copii saraci din India si seria din Vietnam. In ceea ce priveste imaginile din Gaza si Siria, am vazut atat de multe incat au devenit parte din cotidian…

  Reply
 3. gigi

  Oare noi , cei din ,,lumea civilizată” cum ne place să ne considerăm , putem învaţa ceva , la timp , din ororile războaielor ? Unele fotografii sunt de-a dreptul cutremurătoare!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.