Avansări mai vechi

EVZ a scris că Victor Ponta și Crin Antonescu au fost și ei avansați în rezervă. Am verificat la MApN. Cei doi au făcut armata la TR și sunt căpitani. Ponta a făcut armata în 1995 și a fost avansat în 2005, după ce a absolvit Colegiul Național de Apărare. Antonescu a fost TR-ist în 1978. În 1985, a participat la o convocare și a fost avansat. A ajuns căpitan în 2005. EVZ a vrut prin publicarea gradelor celor doi  să contrabalanseze  “lista generalului izmană”. Oprea a făcut colonei în rezerva din oameni care nu au călcat într-o unitate militară. Cei care făcuseră armata au sărit câte 4-5 grade la o singură avansare.

Vezi și: Lista lui Oprea

 

6 thoughts on “Avansări mai vechi

 1. George Lacatus

  Adelin, ideea articolului scris de mine in EVZ a fost ca si Ponta, si Antonescu au fost avansati peste lege, sarindu-se si la ei peste un grad intermediar. Prin urmare, nu critici o practica de care tu insuti ai beneficiat. Apoi, lista facuta public pe surse, unde erau doar membri si simpatizanti PDL, e de tot rasul. Daca actualul ministru al Apararii vrea sa se faca lumina si dreptate, atunci facea public lista cu toti cei avansati in grad, din toate partidele. Abia atunci avea dreptul sa ceara sa se faca justitie, sa se indrepte lucrurile. Cand dai numai in adversari, e dovada de demagogie. Parerea mea.

  P.S. – Majoritatea celor facuti generali in ultimii 3 ani au fost avansati in grad, pe langa lege, de catre ministrii PSD si PNL.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   George, e corect. Si cei doi au sarit de la sublocotenent la capitan. Legat de lista, da, e de ras. Pe ea se afla si Rus si dancu, de exemplu. Dobritoiu a promis ca, dupa ce termina comisia, va da publicitatii toate gradele luate ilegal. Se pare ca din 2700 de avansari facute de Oprea, vreo 400 ar fi din burta. Oricum, nimeni nu a avansat pe banda rulanta ca Oprea, el insusi general facut ” pe geagichi.”

   Reply
 2. Anca Furtuna

  Buna,Adelin. Doresc,daca se poate, o parere despre “cazul A.Nastase” si despre”cazul D.Voiculescu”(privind stratagema cu demisia ,publicarea urgenta in M.O. si mutarea dos. la alta instanta , etc.).Multumesc!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Anca, ma tem ca si noua putere tine cu tot dinadinsul sa ne arate ca si ea poate gira tot felul de abuzuri. Din nefericire…

   Reply
 3. Alarich

  Salut,Adelin!Foarte multi dintre politicienii nostri sunt absolventi ai miseterioasei institutii “Colegiul National de Aparare”.Elena Udrea sau Floriana Jucan respectiv Robert Turcescu sunt doar cativa din cei care au avut de-a face cu aceasta “facultate”.Ai putea sa ne dai cateva lamuriri celor ca mine care nu cunosc ce inseamna absolvirea curusrilor aici?Are vreo legatura cu serviciile de informatii?Orice cetatean se poate inscrie?E o pepiniera de politicieni acolo?Si de ce se duc acolo (fara examen daca nu ma insel )foarte multi din clasa politica?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.