Buricul pământului

Tânărul supraponderal din fotografie este prezent în marile buletine de știri de peste tot. Cam de o lună, amenință pe toată lumea cu război nuclear, taie puținele legături cu Sudul, își pune armata pe picior de război. KimDe curând, Kim Jong Un a amplasat o rachetă balistică în estul țării și a anunțat puținele reprezentanțe diplomatice de la Phenian că nu le mai poate garanta securitatea. Corespondentul BBC de la Seul susține că imberbul dictator vrea să inducă lumii ideea de conflict iminent. Phenianul a obișnuit Comunitatea internațională cu istericalele de acest gen. Chiar și așa, americanii iau măsuri: avioanele B2 și F22 se antrenează în zonă, au dus F 18 Super-Hornet în Filipine și au instalat rachete în Guam. Analiștii se așteaptă la o nouă provocare nord-coreeană, nu la un război. Discursul belicos al regimului nord-coreean trebuie să-l scoată în față pe noul lider, un tânăr cu înfățișare de iubitor de Mc Donalds, despre care Occidentul știe atât de puține lucruri.

3 thoughts on “Buricul pământului

 1. dan ionut

  Problema ar putea fi ca tanarul, satul de eticheta de “galagiosi dar cam atat” a vechilor generatii s-ar putea sa vrea putin mai multa actiune…
  Cum nu par sa abunde de vreo resursa energetica de minerale sau alte materii prime , ar putea fi transformati intr-o alta colonie agricola sau resursa de munca ultra-ieftina pentru cei care vor rezolva “problema” in zona.
  Cum anume se va face asta? O unificare a celor 2 state Coreene, o forta de “reconstructie a tarii si mentinere a pacii”, instalarea unui guvern asa zis prooccidental, initierea unei revolutii asa-zis spontane determinata de izgonirea vreunui pastor, interventie umanitara pentru combaterea foametei si a incalcarii drepturilor si a demnitatii umane?
  Cam astea sunt scenarile clasice, nu imi mai vine pe moment nimic in minte…

  Reply
 2. Costi

  Postarea ta îmi aduce aminte de o superbă poezie a lui Lucian Avramescu, numită chiar așa: “Buricul Pământului”. Citez din memorie (iertare dacă nu reproduc exact): ” Cine se crede Soare, fie Soare. / Cine se crede Lună, n-are decât / Cine se crede Buricul Pământului / Afle că Buricul Pământului / E o piatră amărâtă la Delphi / De forma unui butoi de țuică. / Și cine trece pe acolo / Stă cu fundul pe… Buricul Pământului!” :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.