Stare de război

Pentru a speria și mai tare comunitatea internațională, după ce a tăiat legătura telefonică directă cu Seulul, Kim Jong Un a declarat că Nordul și Sudul sunt în stare de război. Conflictul pare atât de aproape și de greu de evitat. Analiștii occidentali ne arată însă că nu e decât o tehnică a Phenianului pentru a negocia ridicarea sancțiunilor dure și noi ajutoare alimentare pentru populația înfometată. Juridic, Nordul și Sudul sunt oricum în război. Conflictul din 1953 nu s-a terminat cu un acord de pace, ci cu un simplu armistițiu. Sigur, am putea să asistăm la noi provocări ale Phenianului. Să nu uităm că, în 2012, regimul lui Kim a bombardat o insulă din sud și a omorât 4 oameni. De asemenea, o navă sud-coreeană a fost torpilată și 46 de marinari au fost uciși. Da, provocări de acest gen vor mai exista probabil. Aceasta este singura modalitate de exprimare a Nordului. Încearcă să-și sperie vecinii, făcându-i în același timp pe nord-coreeni să creadă că sunt în prag de conflict și să uite de foame și de bolile sărăciei. Îmi doresc atât de mult să prind prăbușirea singurei dinastii comuniste…

9 thoughts on “Stare de război

 1. Gigi

  …şi totuşi…..parcă ameninţările sunt mai mult decăt atât . Pare că se va termina în curând cu sperietoarea . Dacă trec la fapte ? Dacă nu sunt sănătoşi şi cred că este posibil să le dea o lecţie americanilor ? Dacă…. ?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Gigi, se pare ca cel de-al treilea test cu nuclear a fost cu uraniu. Daca e asa, e o problema…

   Reply
 2. Liviu

  oare de ce mai este tolerata dictatura din correa de nord? sa le fie frica la americani si sudcoreeni? e clar ca diplomatia nu prea functioneaza cu astfel de dictaturi..mi-e greu sa cred ca daca vor serviciile de inofrmatie nu il pot rezolva pe kim jong un , intru-un fel sau altul…

  Reply
 3. Bruno

  Ne facem ca nu intelegem de ce rezista regimul nord coreean.Simplu. E sustinut de China. Atat si nimic mai mult. Armata nord coreeana ar capitula in maxim 48 de ore.
  Si eu astept caderea acestui regim criminal. Traiesc putin din durerea milioanelor de nord coreeni condamnati la foamete si umilinta.
  Sper sa prin ziua eliberarii, chiar cu pretul unui razboi in zona.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Bruno, nu ne facem că nu înțelegem. Am scris de multe ori că Beijingul este maestrul păpușar.

   Reply
 4. cotos

  Le dam prea multa importanta celor din Nord. Daca nu am lua de seama tot ce spun aia, atunci nu ar mai exista atatea probleme in partea aia. Oricum, nu cred ca regimul de acolo va putea sa cada din interior. Pentru asta trebuie intervenit de afara.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.