Am experimentat și eu coloana de pe Valea Prahovei. Am stat sâmbătă cam o oră în zona Nistorești-Comarnic. La un moment dat, când sute de șoferi stăteau frustrați și se uitau în zare, 3 mașini au depășit în mare viteză pe contrasens. coloana PHNu am apucat să văd vreun număr de înmatriculare, însă mi-a sărit în ochi o mașină deosebită (costă cam 150000 de euro) înmatriculată-n Buzău. Am încercat să fiu un cetățean responsabil și am sunat la 112. O doamnă politicoasă m-a identificat și mi-a făcut legătura cu un ofițer de poliție. Bărbatul a ascultat povestea și mi-a spus plictisit :

– Notați vă rog numărul ăsta de telefon de la poliția DN. Sunați și spuneți-le ce și cum.

– Nu puteți să le transmiteți dvs. prin stație? Sunt atâtea echipaje care ar putea opri mașina de Buzău, am încercat eu timid.

– Nu putem, avem și altă treabă. Notați numărul?

Am sunat și la numărul pe care mi l-a dictat polițistul. O doamnă a răspuns și m-a ascultat liniștită. Nu prea înțelegea însă ce doream…

– Și unde e mașina de Buzău acum?, m-a întrebat ea.

– Păi nu v-am zis că ne-a depășit în mare viteză?

– Aaaa, bine. Voi încerca să vorbesc cu colegii mei din teren. Mulțumesc, a încheiat femeia dialogul.

Discuțiile mele cu polițiștii au durat vreo 5 minute. Probabil că teribilistul cu mașina germană scumpă trecuse deja de ambuteiaj…Eu voi suna totuși și data viitoare, chiar dacă simt că deranjez. 🙂

 

3 thoughts on “Când îi cam încurci pe polițiști…”
  1. Intr-o seara opresc o masina de politie locala si le spun/arat: „Masinile acelea din parcare fac curse pe bd Aviatorilor, sunt acolo in parcare” (in fata Institutului de Istorie). Ei: „Stiti, noi nu suntem de la rutiera”. Eu: „Pai, sunati la rutiera”. Ei: „Nu putem, noi nu suntem de la rutiera si ei au centrala separata”. Eu: „Pai, cereti un numar si sunati la rutiera”. Cere ala un numar si mi-l spune mie. Eu: „Pai, de ce nu sunati dvs?” Ei: Pai, nu noi i-am vazut, dvs i-ati vazut”. Eu: „Pai, uitati, sunt acolo!”. Ei: „Dvs i-ati vazut!”. Sun la numarul respectiv, ii spun tipei ca vreau sa reclam un incident, blabla, ajung la un nenea pana la urma care a inceput sa ma ia la intrebari: „Ce numar de telefon aveti? Cum va numiti? , Unde locuiti? etc… Am intrebat daca sunt anchetat si mi s-a spus ca trebuie sa stie cine ii suna :))) Dupa care a zis ca va lua legatura cu colegii…. Asta e politia si asta e motivul pentru care in Bucuresti se trece pe rosu, se parcheaza la intamplare si toate cele etc. Vara ii vezi cum stau pe stradute la umbra si feriti de orice incident, sa nu fie cazul sa scrie procese verbale daca apare ceva. Pe Aviatorilor se fac in mod repetat curse de masini si pe ei ii lasa rece, in schimb, duminica dupa amiaza pun radar, ca sa prinda fraierii care indraznesc sa se grabeasca putin dupa aventura de pe DN1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.