Săptămâna trecută, împreună cu Smaranda, am dat o fugă la Sinaia. Am fost pe pârtie joi și vineri. Știam la ce să mă aștept. Merg la Cota 2000 din copilărie, deci de multă vreme. Chiar și așa am fost dezamăgit. Poate și pentru că eram abia întors din Zillertal – Austria, o zonă cu ghețar, cu peste 500 de km de pârtii și 179 de cabine, gondole și scaune. Cele mai mari probleme au fost legate de accesul la pârtie. Gondola de la 1000  la 1400 de metri este stricată. Trebuie să vină nu știu ce piesă. Ca să nu plătești pe lângă cartela de o zi în Valea Soarelui și telecabina (nu poți lua un singur pass pentru toate instalațiile de pe munte), trebuie să mergi la Cota 1400 cu mașina. Drumul este plin de cratere. Deși dai cam 33 de euro pe o zi de schi, trebuie să plătești separat și parcarea. Afară ski-pass-ul îți aduce parcare gratis sau transport în comun fără alți bani. Am vrut să cumpăr cartele pentru două zile și pentru mine și pentru Smaranda. Aș fi dat 440 de lei, în loc de 490. Doamna de la casă mi-a zis însă să nu fac asta.

– Dacă va bate tare vântul și nu va merge cablul, să știți că noi nu vă dăm banii înapoi, m-a avertizat femeia.

Cablul a mers în fiecare zi și, fără oferta pentru două zile, eu am dat pe cartele mai mult cu 50 de lei. Nu aș vrea să uit să vă spun și de baia de noroi din fața telegondolei de la Cota 1400. Trebuie să zbori ca să nu-ți murdărești clăparii sau bootsii. Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla dacă aluneci…În fine, am înțeles că s-a schimbat șeful direcției care se ocupă de instalațiile primăriei Sinaia. Surse de pe pârtie 🙂 susțin că este o doamnă care vrea să schimbe lucrurile, vrea să și folosească tunurile de zăpadă, tunuri care pană de curând erau pe post de bibelouri. Ce să zic? Doamne ajută! Sau mai bine „Doamnă director ajutați-ne să schiem în condiții civilizate!” Dumnezeu ne-a dat niște piesaje senzaționale. Noi n-am prea făcut nimic…

P.S. Pentru 8 zile de schi în Zillertal am dat puțin peste 300 de euro. Am făcut pe placa peste 130 de km. Pentru cele două zile de schi în Valea Dorului am dat aproape 64 de euro (doar cartelele mele). M-am dat aproape 32 de km. Nu vorbim de condiții, parcări, ski bus etc.

2 thoughts on “Condiții mai proaste, prețuri mai mari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.