Continuă asasinatele

Un comandant important din armata iraniană a fost asasinat. Șeful programului război cibernetic a fost împușcat de doi indivizi aflați pe o motocicletă. iranAsasinatul a avut loc la lumina zilei, într-o localitate aflată la periferia capitalei Teheran. Știrea a fos preluată de presa occidentală de pe un site al Gardienilor Revoluției. Autoritățile iraniene nu confirmă asasinatul, ci au anunțat doar că anchetează condițiile în care a murit oficialul. În ultimii 6 ani, au fost asasinați mai mulți specialiști în domeniul nuclear și șeful programului de rachete balistice. După fiecare crimă, autoritățile iraniene au arătat cu degestul spre Mossad. Ultimul asasinat a venit într-un moment interesant, când președintele Rouhani pare să dea o șansă dialogului diplomatic. Pentru mulți analiști este clar că Israelul nu crede în negocieri cu Teheranul și va căuta o altă soluție să pună capăt controversatului program nuclear. Care va fi aceasta? Cum varianta unor lovituri aeriene este foarte puțin probabilă, s-ar putea ca în continuare să fie vorba de asasinate și atacuri cibernetice.

5 thoughts on “Continuă asasinatele

 1. radu

  va dati seama ce agenti are mossadul daca poate sa asasineze un inalt oficial iranian la el in tara, in capitala nu pe coclauri ?!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   radu, lucreaza cu iranieni cumparati sau opozanti ai regimului. Anul trecut, cand am fost la Teheran, am citit o stire despre niste iranieni descoperiti si judecati pentru ca lucrau cu servicii straine.

   Reply
 2. americanu

  cand a avut israelul incredere in cineva ? un stat de asemeanea natura..trebuie sa fie in permanenta in garda

  Reply
 3. Darael

  Ce distractiv e sa vezi cum sabloanele lucreaza de fiecare data.

  La varianta ca a fost ucis de alti iranieni dornici de putere de ce nu se gandeste nimeni ? In fond, se stie ca au arma nucleara si au declarat ca dispare Ierusalimul in caz de….. oare evreii asa de prosti sunt incat sa provoace non stop fara teama de consecinte ? Intreb si eu.

  Ca sa termin cu subiectul.
  In spate Iranul are China la negocieri.

  Meditati la acest aspect.

  Profit de ocazie: pace tuturor !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.