Un comandant important din armata iraniană a fost asasinat. Șeful programului război cibernetic a fost împușcat de doi indivizi aflați pe o motocicletă. iranAsasinatul a avut loc la lumina zilei, într-o localitate aflată la periferia capitalei Teheran. Știrea a fos preluată de presa occidentală de pe un site al Gardienilor Revoluției. Autoritățile iraniene nu confirmă asasinatul, ci au anunțat doar că anchetează condițiile în care a murit oficialul. În ultimii 6 ani, au fost asasinați mai mulți specialiști în domeniul nuclear și șeful programului de rachete balistice. După fiecare crimă, autoritățile iraniene au arătat cu degestul spre Mossad. Ultimul asasinat a venit într-un moment interesant, când președintele Rouhani pare să dea o șansă dialogului diplomatic. Pentru mulți analiști este clar că Israelul nu crede în negocieri cu Teheranul și va căuta o altă soluție să pună capăt controversatului program nuclear. Care va fi aceasta? Cum varianta unor lovituri aeriene este foarte puțin probabilă, s-ar putea ca în continuare să fie vorba de asasinate și atacuri cibernetice.

5 thoughts on “Continuă asasinatele”
  1. radu, lucreaza cu iranieni cumparati sau opozanti ai regimului. Anul trecut, cand am fost la Teheran, am citit o stire despre niste iranieni descoperiti si judecati pentru ca lucrau cu servicii straine.

 1. Ce distractiv e sa vezi cum sabloanele lucreaza de fiecare data.

  La varianta ca a fost ucis de alti iranieni dornici de putere de ce nu se gandeste nimeni ? In fond, se stie ca au arma nucleara si au declarat ca dispare Ierusalimul in caz de….. oare evreii asa de prosti sunt incat sa provoace non stop fara teama de consecinte ? Intreb si eu.

  Ca sa termin cu subiectul.
  In spate Iranul are China la negocieri.

  Meditati la acest aspect.

  Profit de ocazie: pace tuturor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.