Am spus de multe ori că dictatura e reversibilă în România.  Atitudinea slugarnico-limbistă a președintelui Consiliului Județean Prahova mircea-cosma-680x365vine să-mi întărească temerea. La o conferință a PSD, într-o sală cu 300 de oameni, Mircea Cosma i-a închinat o odă premierului Ponta:

„Victor, o galaxie română-n devenire/ Răsare în universul zidit pe răstigniri/ Pe temelie veche, de piatră şi jertfire,/ El reînalţă o ţară a vechilor români!”

Dovada video e aici. O mostră de pupat în fund șeful, demonstrație măiastră care l-ar face gelos și pe răposatul Nicolae Ceaușescu, fostul „ctitor al neamului”, „mare bărbat între barbați” etc. Ceva rar, din ciclul: „Șefu’ nu ai tu fund câtă limbă am eu…” Grețos, penibil, dar și periculos.

P.S. Nu m-aș mira ca Phenianul să-l cheme pe Mircea Cosma să fie responsabil cu pupatul sacrosanctului fund dictatorial. Ar face față lejer înaltelor standarde…

sursa foto: Agerpres

 

3 thoughts on “Da, dictatura e reversibilă!”
 1. E numai o mostra Adelin.
  Priveste in jurul tau. Nu departe, la colegii tai. Fara sa ma straduiesc prea tare pot garanta ca mai mult de un sfert dau limbi in cur sefilor. Iar lor le place si chiar incurajeaza situatia.

  Acesta e poporul roman.
  Iar dictatura…. wow.
  Faptul ca vorbesti liber si ca poti sa mergi dincolo fara pasaport te face sa nu vezi ca nu am iesit din dictatura. Cand un securist chel are in slujba sa personala procuratura, serviciile, dna, curtea constitutionala si jumatate de presa e dictatura. Pentru ca toate ar trebui sa ne slujeasca pe NOI, platitorii de taxe si impozite.

 2. Da, dictatura e reversibilă, aveți dreptate! Dacă nu am fi în UE și în NATO (și nu idealizez deloc aceste organizații, au multe probleme) ne-am putea reîntoarce în decembrie 1989, fără mari probleme! Numai că…sună ciudat dar balcanismul și neseriozitatea ne-au ajutat în dictatură și (ambele) pot constitui o supapă nemaipomenită… Suntem țara lui ,,merge și așa”, s-a văzut chiar în timpul dictaturii ceaușiste!
  Ați fost în ambele state coreene, Nordul e foarte serios în comunism și în dictatură, Sudul e foarte serios în capitalism! România nu a fost serioasă nici în comunism, nici în capitalism!
  Parcă Isidor Urian povestea că fratele lui Kim Ir Sen, venit la tratament în România, nu înțelelegea bancurile politice și, mai ales, nu înțelegea cum de liderii comuniști români pot spune asemenea bancuri!
  Definitorie pentru comunismul lui Ceaușescu mi se pare o scenă povestită cu talent de Titus Popovici: la nu știu ce conferință din județul Olt, un activist fanatic bătea din palme în delir și scanda cît îl ținea gușa. Omul arăta ,,tipic”: ceafă groasă, frunte îngustă, transpirat etc. După ce s-a oprit din aplauze s-a întors spre Titus Popovici, a arătat spre Ceaușescu și a început să îl înjure în șoaptă pe tovarășul: ,,futu-l în cur pe mă-sa de vagabond”! Cam greu de imaginat la Phenian așa ceva, nu?

 3. Da, e reversibila ! Nu pot sa cred ce am vazut si ce am auzit in aceste zile pe la posturile de stiri…Copiii nostri nu mai au nicio sansa aici. Credeam ca mai pot face ceva, sa schimb asta. Pana la „ridicarea” generatiei Smarandei, dictatorii vor avea radacinile mult prea adanci. Poate sa se intoarca generatia copilului meu, sa taie radacina. Ce pacat. Simt ca noi nu mai putem face mare lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.