În urmă cu câteva săptămâni am fost sunat de o colegă de la TVR 1 care m-a rugat să îi dau un interviu pentru un material de 4 minute ce trebuia să apară în campania „TVR 60”. Urma să vorbim despre războaiele din care am transmis pentru Televiziunea Publică, despre interviurile cu Yasser Arafat, cu Arkan (nedifuzat de TVR pe motiv că era … terorist), despre experiența din Coreea de Nord. Am filmat interviul săptămâna trecută.  tvrAm filmat pe turnul TVR pentru că fata nu a primit aprobarea să înregistreze la știri. 🙂 Nu m-am obosit să văd de ce nu a primit aprobarea, deși mi s-a părut hilar. Filmam tot pentru TVR, nu pentru o altă companie. În fine, am zâmbit și mi-am văzut de treaba mea. Ulterior, am aflat că fata nu a primit nici aprobare pentru a folosi imaginile din arhiva știrilor, imagini filmate de mine și la care făceam referire în interviu. Am rămas cu gura căscată. De ce nu primise aprobare? Pentru că șeful meu era nemulțumit că nu fusese consultat atunci când producătorul acelui segment ne alesese pe Mihai Constantin și pe mine pentru interviuri. Șeful meu a cerut să vorbească cu șeful producătorului. După câteva zile, fata m-a sunat și mi-a spus că nu mai poate difuza materialele filmate cu Mihai și cu mine. Șeful meu i-a convins pe șefii ei că amândoi am apărut prea mult și trebuie să mai fie promovați și alții. :))) Inițial, am vrut să vorbesc cu șeful meu, însă mi-am zis că n-are rost să-mi stric zen-ul. Le-am povestit unor colegi, am râs și mi-am văzut de ale mele. Poate voi avea o șansă la „TVR 70”. Cine știe? :))))

P.S. Să nu uit. Șeful meu este fix acel șef care în urmă cu câțiva ani m-a scos de pe pagina de „vedete” a TVR pe motiv că nu sunt prezentator. Omul avea dreptate, nu prea sunt. Oricum, ștergerea din site m-a distrus. Nici mama nu mai știe cine sunt. 🙂

*Orgoliile și ratingul (mic) sunt invers proporționale.

Vezi și: Amar amuzat de „un șef din TVR”

3 thoughts on “Despre orgoliile* din TVR, ușor amuzat”
 1. Salut, Adelin!

  Citesc cu regret ce povestesti despre seful tau. Si pe langa dezgustul creionat de aceasta poveste, simt nevoia sa iti las cateva randuri referitoare la o chestiune esentiala pe care am remarcat-o in textul tau.

  „Seful meu i-a convins pe șefii ei că amândoi am apărut prea mult și trebuie să mai fie promovați și alții” – o tampenie mai mare nu putea face seful tau. Saracul, incearca sa planteze panselute direct pe beton, fara sa aiba habar ca niciodata nu o sa-i reuseasca.

  Din pacate, din exterior se vede din ce in ce mai sumbra situatia televiziunii pentru care lucrezi. Televiziunea Publica nu are vectori de imagine, in acest moment. Si probabil ca nimanui nu i-a pasat de acest aspect, insa pe piata extrem de agitata, singurele arme care-ti raman sunt oamenii de valoare pe care ii ai. Daca ar fi sa scoatem in strada, acolo in Pangratti, toate persoanele care prezinta ceva la TVR1/TVR2, stiu eu, emisiuni – jurnale – rubrici sport/meteo, cred ca am putea numara pe degetele de la maini cate persoane ar fi recognoscibile. Restul sunt necunoscuti/necunoscute! Ok, nu e vina lor. Cu siguranta insa e vina unor sefi/directori, la fel ca si cel care ti-a facut ziua mai proasta, care nu stiu cum sta treaba in industria asta. Iarta-ma ca iti spun, in cazul Televiziunii Romane, nu cred ca cineva ar putea spune despre orice (emisiune/prezentator/reporter) ca este „prea promovat”. Dimpotriva, cred ca doamna Radu ar trebui sa isi faca niste calcule esentiale si sa angajeze o armata de oameni care sa va faca vizibili, sa fiti vocali, sa va vada lumea peste tot. Doar asa mai aveti o sansa ca rating-ul ala mic despre care vorbesti sa creasca.

  Ca si o concluzie, domnul Lucaci isi arata a n-a oara neputinta si caracterul mic pe care il are pentru o miza, cel mai probabil, nesemnificativa.

  Toate cele bune!

 2. Citesc îngrozită ce scrie Dl Adelin si nu imi vine sa cred. Omul asta șeful lui este om? Atâta răutate si frustrare la musiu Lucaci asta io nu am mai vazut același Lucaci implicat in discuții homo amante cat cuprinde minciuni sfruntate si încă cate si mai cate .
  Cred ca este invidios pe succesul tau Adelin un om mic si la propriu si la figurat . Tu sa fii sanatos viata asta inele întoarce cand nu te aștepți fiecăruia dupa ce a facut sa ai mult succes in razboaiele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.