Unii m-au certat, alții m-au înjurat direct, în timp ce câțiva internauți (ce se voiau sofisticați) s-au declarat doar scârbiți de atitudinea mea. Cum i-am deranjat eu pe acești oameni? Am spus că modul în care a acționat ANAF în cazul Antenei 3 este ușor dubios: nu a făcut nimic mai bine de un an și a trimis un ordin de evacuare cu un termen în care abia poți muta mobila dintr-un apartament modest, nicidecum ditamai televiziunea. Mulți mi-au reproșat că nu am înfierat Antenele care au tras de timp și nu s-au mutat, deși știau că oricum se va întâmpla asta. Prieteni, eu nu îi voi înjura niciodată pe cei din televiziunile din Băneasa! De ce? legitimatie A1Nu pentru că cei de acolo sunt fără pată, ci pentru că mă leagă multe de acea redacție și, nu în ultimul rând, pentru că așa am fost educat. Am lucrat aproape un deceniu pentru Antena 1 și Antena 3. Am avut parte de experiențe senzaționale: Guantanamo, interviul cu liderul spiritual al Hezbollah, Fallujah, Bagdad 2003 – singura echipă din România care a transmis războiul împotriva lui Saddam Hussein și multe altele. Am luat premii pentru Antene, inclusiv Marele Premiu APTR. Am avut și experiențe traumatizante, accidente și boli grele, episoade în urma cărora am stat luni de zile internat în spitale. Mă leagă deci foarte multe amintiri de redacția din Băneasa. Am încă mulți amici acolo. Pentru toate acestea eu am ales să nu vorbesc urât. Sunt atâția care pot comenta. În funcție de propriul bagaj de cunoștințe, cei de acasă pot trage singuri concluzii și nu au nevoie de părerile mele pe acest subiect. În altă ordine de idei, nu mă pot bucura atunci când o televiziune are probleme. Știu de la TVR ce înseamnă să treci prin momente grele: datorii uriașe, aparatură învechită, proiecte puține, limitate de bugete rahitice, perspective sumbre. Nu pot să mă bucur oricum de răul altuia. Nu am exultat nici atunci când s-a închis OTV, o televiziune cu o politică editorială cel puțin dubioasă. Dovada o găsiți aici într-un articol scris acum 3 ani. Da, cam asta e. Eu îmi rezerv dreptul să nu critic niciodata Antenele. Oricum, nici nu le voi lăuda politica editorială. Jurnaliștii de acolo și-au asumat-o și au fanii și inamicii pe care-i merită.

6 thoughts on “Despre problemele Antenelor”
 1. Adelin, atitudinea ta mi se pare decentă. Eu nu mă mai uit de câțiva ani la Antene, nici la B1, RTV, foarte rar la Realitatea, destul de des la Digi24 ș.a.m.d. Ieri m-am uitat două minute la A3 cu sonorul oprit, voiam doar să-i văd, dar am citit câte ceva din ceea ce zic alți jurnaliști, tu, Florin Iaru, Tolontan ș.a. Atitudinea celor de la Antene mi se pare la fel de tristă ca și emisiunile lor. Nu înțeleg de ce ei sunt supărați pe ANAF sau pe sat în general în loc să fie supărați pe cel care le-a furat cu adevărat sediul, Voiculescu. I-a luat din pripă? Dar Voiculescu e de mult timp la „brutărie”, iar ei trebuiau să caute alternativă, nu să aștepte momentul pentru declanșarea unui „scandal mediatic”. Întreagă media românească are probleme, lucru care reflectă problemele societății în general.
  Eu am învățat să citesc pe „Scânteia”, apoi am înțeles rolul crucial al presei libere într-o societate. Nu e bine cum se închid Antenele (dacă se închid), dar nici atitudinea lor nu era bună. În afară de reportajele realizate/prezentate de Carmen Avram nu aveam ce urmări acolo. Le urez să-și găsească sediu, dar mi-aș dori să facă mai multă presă și mai puțină văicăreală.

 2. Auzi la el, vrea sa scape neacuzat in rromania unde esti acuzat si cand nu faci nimic, ba, culmea, si cand faci bine….. ce ganduri ai Adelin :))

  Uite, te acuz si eu:
  Declar public ca esti unul din ultimii jurnalisti cu bun simt si buna cuviinta din aceasta tara. Na, sa te vad acum vinovatule care esti tu hahahahaha :)))

 3. 31.12.2000 16 ani….ce amintiri ce vremuri acuma cateva zile am dat de o emisiune de a lui Marius Tuca in care erai invitat …..e ridicola perioada de evacuare cum dumnezeu sa muti un intreg trust in 5 zile..trecand peste politica lor de stiri..

 4. Am lucrat in trust, in cateva randuri chiar si cu Adelin, nu mai sunt in bransa, dar au ramas amintirile si cativa amici, am fost si la Cotroceni poate mai mult pentru ai revedea la munca.
  Legat de notificarea asta de a evacua in 5 zile, pentru un om simplu care a zugravit macar o data toata casa cred ca e de la sine inteles ca este imposibi sa o poti face in mod real. A poti sa evacuezi si in 2 zile, daca renunti la tot ce e acolo, adica demolezi si arunci toata tehnica. Altfel trebuie luat in calcul ca sunt chestiuni tehnice si financiare intr-o astfel de mutare, vorbim de multa logistica, tehnica de transmisie, de editare, si inca cate si mai cate.
  De aceea nu imi dau seama care e motivul sa te comporti atat de prosteste, se putea da un termen de 2-3 luni sa evacueze cladirea si rezolvau elegant si fara a incalca legea cu nimic (ca in hotararea instantei nu scrie sa-i evacuezi in 5 zile de la redactarea sentintei), asa este o „katerinka locala” ca si daca nu evacueaza ce o sa faca, o sa-i impuste sau cum, sau sigileaza cladirea cu personalul in ea (ca la aia cu pisica) ca intr-o televiziune se lucreaza 24/24?
  Din pacate, „statul” (adica lucratorii lui) isi arata fata hidoasa si absurda …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.