New York Times, Reuters și Associated Press nu au publicat imagini cu caricaturi din Charlie Hebdo, explicând că regulile interne le interzic să lezeze sensibilitatea religioasă a cititorilor. je suis charlieMi se pare o măsură de bun-simț. Respect dreptul celor de la Charlie Hebdo de a avea această politică editorială, însă trebuie să spun că nu le apreciez „satira”. În democrație, cine e deranjat de așa ceva poate ignora sau se poate adresa jutiției, dacă se simte lezat. De ce nu aș publica eu niciodată multe dintre caritaturile din respectiva revistă? Nu pentru că mi-ar păsa de extremiști sau pentru că mi-ar fi teamă. Ei reprezintă un procent destul de mic din populația musulmană, în condițiile în care aceasta a depășit 1,6 miliarde. Nu le-aș publica pentru că nu aș vrea să jignesc sutele de milioane de moderați care chiar cred în Islam. După atacul laș de la Paris, din punct de vedere uman, nu pot să nu spun și eu răspicat: ” Je suis Charlie”. Din punct de vedere jurnalistic însă, spun la fel de tare: ” I am The New York Times, Reuters and Associated Press”!

sursa foto: Christian Hartmann/Reuters

P.S. Oricum, linia editorială a revistei a fost doar un pretext. Teroriștii erau hotărâți să ucidă…

3 thoughts on “I am The New York Times”
 1. high profile attack.
  exact pe profilul universal al teroristului. vestea s-a raspandit ca wild-fire in toata lumea, impartind-o.
  iti cam trebuie un pic de agerime ca un singur atac sa creeze panica masiva si luari de opinie la scara asta.
  ce s-ar fi intamplat daca totul ar fi fost down-played? ar fi spus lumea ca reactia e prea moderata si ca se tine palma la (c)urul musulmanilor? si ca musulmanii beneficiaza de acelasi tratament ca evreii? (in sensul ca nu poti sa ai o discutie despre istoria evreilor ca imediat apare holocaustul)
  daca obiectivul pe termen lung al teroristilor, dezbinarea si invrajbirea, va fi indeplinit tocmai prin reactia media? reactia. oricare ar fi ea.

 2. Un subiect ca acesta este necesar a fi tratat cu mare ….delicatețe ……nimeni nu trebuie să moară pentru propria opinie, dar nici nu poate să-și facă un scop din a batjocori pe toți din jur.
  Odihnească-se în pace cei decedați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.