În urma unei jurizări mixte ( juriu și voturi din online) care a durat câteva luni, Rompetrol a decis să finanțeze 16 proiecte din educație, protecția mediului si sănătate, suma totală fiind de 225000 de dolari. ImpreunapentrufiecareÎn cea de-a cincea ediție „Împreună pentru fiecare” au fost înscrise 218 proiecte. Din cele 16 alese, 11 sunt în domeniul sănătății și 5 sunt legate de protecția mediului.  3 proiecte vor primi granturi în valoare de 100,000 de lei:

* Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș – București, pentru înființarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacienții cu HIV/SIDA din România,

* Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța, pentru amenajarea primului centru de reabilitare respiratorie din Sud-Estul României,

* Hospice Casa Speranței, pentru înființarea și dotarea unui centru de stimulare multisenzorială pentru pacienții cu boli grave.

Celelalte sponsorizări vor fi de 15000 sau de 45000 de lei.  Implementarea celor 16 proiecte câștigătoare va influența pozitiv viața a peste 35000 de oameni. Rompetrol a lansat programul “Împreună pentru fiecare” în 2009. Până în prezent, compania a acordat granturi de 1,2 milioane de dolari. Într-o societate civilizată, este un gest de normalitate. Iei, dar și înapoiezi.

Vezi și: Un altfel de centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.