Am stat ieri ore-n șir la Baza 90. Am filmat cele 3 avioane care au adus răniții din Muntenegru. Au fost aduși 30 de oameni dintre care 7 în stare foarte gravă, 3 fiind în comă. Forțele aeriene au pus la bătaie două C 27 J Spartan și un C 130 Hercules. Autoritățile s-au mișcat ceas. Armata, SMURD și poliția și-au făcut treaba de parcă nu ar fi fost vorba de România. Deci se poate…

otopeniotopeni 1soareotopeni2

14 thoughts on “La Otopeni militar”
 1. Totul e Adeline sa nu fie doar un capitol izolat , manevra de imagine ! O asemenea desfasurare de forte a cam costat ceva ! Daca e un inceput care se va perpetua de-acum , nu pot decat sa ma bucur !

  1. Ion, intotdeauna politicienii vor cauta sa-si faca imagine, daca si cetateanului ii merge bine, totul e ok. Trist e cand doar isi fac imagine si pentru noi…nimic.
   Dan, cum adica miscati? Un ranit cu fractura cervicala a fost scos din avion in 15 minute, iar salvarea a plecat cu 20-30km/h tocmai pentru a-l proteja.

   1. Inteleg ca s-au miscat foarte atent cu ei, dar de ce trebuiau luati din spital? Nu sunt riscurile prea mari cu miscarile astea? Costul operatiunii aeriene mai mult ca sigur fost imens, nu cred ca spitalizarea celor cu afectiuni majore ar fi fost mai scumpa decat podul aerian creat.
    Erau dubii serioase ca vor primi tratament medical adecvat in Muntenegru?

   2. miscati adica transportabili, adica aveau voie sa-i plimbe cu avionu’ in romania daca erau raniti grav? dar sa speram ca stie arafat ce si cum. oricum presa din romanica e la fel de jalnica, deci se poate?

 2. De ce nu s-a spus nimic până acum câ în autobuz se aflau DOI generali SRI în rezervă (Mircescu şi Horobeţ), ambii având tangenţă cu Transelectrica? Cum se explică dezinformarea cu respectivul şofer de la Poliţie care de fapt făcuse parte (sau face parte?) din brigada de intervenţie rapidă? Prin ce procedee paranormale în acelaşi autobuz o găsim decedată şi pe o verişoară a generalului Oprea (ăla de la UNPR)?
  Câte alte nume cu grade se găsesc întâmplător (dar absolut întâmplător) acolo?

   1. Intrebarea e daca autoritatile au desfasurat toate aceste forte, inclusiv folosirea dubelor de politie pe post de dricuri, si din alte motive decat cele umanitare. Daca respectivii turisti nu erau cumva „mai egali” decat altii. Sper sa ma-nsel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.