Am fost invitat la Forumul Național de Dezbateri Academice pentru Elevi. ploiestiIuresAnul acesta finala a avut loc în Aula Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. Au participat peste 180 de elevi de liceu din toată țara, 60 de studenți și profesori (arbitri și organizatori) și 40 de voluntari. Eu le-am vorbit tinerilor despre dictaturi. Au văzut reportajul din Coreea de Nord, m-au ascultat și au întrebat, nu glumă. Cred că au reprezentat cel mai activ auditoriu. Deși foarte tineri, știau destul de multe lucruri legate de actualitatea internațională și, normal, întrebările au fost pertinente. Întâlnirea noastră a durat o oră și jumătate și ar mai fi durat, însă competiția urma că înceapă. Am fost plăcut impresionat de modul în care adolescenți de 15-16 ani știau să argumenteze, să-și susțină punctul de vedere. Astfel de oameni nu pot fi păcăliți de discursurile politicianiste și sigur vor vota în cunoștință de cauză. Cu cât vor fi mai mulți, cu atât țara va arăta mai bine. Șanse ar fi deci…

P.S. Adolescenții s-au întălnit și cu Marcel Iureș. Celebrul actor le-a ținut un scurt curs de retorică.

3 thoughts on “Mai avem șanse”
  1. Sunt bucuros să aud … de bine, dacă îmi este permisă o astfel de exprimare! O rază de soare înseamnă mult pe un cer, prea mult timp, acoperit de nori groși!

  2. Adelin, mai avem sanse daca se va face TOTUL ca acesti copii sa ramana in tara. Copilul meu a fost incantat de discursul tau. Se impresioneaza placut de OAMENII care stiu sa transmita ceva. DEBATE e o rampa. E generatia cea mai puternica de acum, cred eu. Ei pot separa graul de neghina. Desi varsta lor e frageda. Si muncesc foarte mult. Desi au fost in vacanta, asta a fost una cu adevarat activa. Si inainte de debutul unui nou an scolar mai au un OPEN. Felicitari pentru implicarea ta ! Contezi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.