Shin Dong-hyuk, un nord-coreean născut într-un lagăr, a reușit să evadeze după 23 de ani de detenție.  Este singurul caz de acest gen documentat până acum. În lagăr, Shin și-a denunțat mama care voia să fugă și, fără nicio remușcare, a asistat la execuția ei. A evadat pentru că dorea să manânce mai mult și mai bine. Auzise că afară există carne, alta decât cea a șobolanilor și a părărilor găsite moarte prin lagăr. De câțiva ani, descoperă lumea liberă, învață să simtă, se luptă să treacă de la statutul de animal la cel de om. Cutremurătoarea sa poveste va fi difuzată de Știrile TVR, în exclusivitate. În curând.

Shin

 

3 thoughts on “Povestea lui Shin”
 1. Salut, Adelin! La sugestia ta, am citit si eu Evadare din Lagarul 14. Si da, te invidiez ca ai avut ocazia sa cunosti un asemenea om. Cu o asemenea poveste. Cu un asemenea trecut. Si as avea, asa cum e firesc, cateva intrebari. Din discutia pe care ati avut-o, ti s-a parut vreun moment ca odiseea ar putea avea ceva inflorituri pe ici pe colo, evident facute de jurnalistul care a scris cartea? Shin a acceptat sa raspunda la orice intrebare pe care i-ai pus-o? Ce te-a impresionat cel mai mult la omul din fata ta? Multumesc

 2. Dupa ce am citit Tara cu un singur gras, am pus mana imediat si pe Escape from camp 14, auzisem de ea tot de la tine, si nu regret ca am facut-o. Interviul vine ca un bonus la carte.
  Pot spune ca Tara cu un singur gras m-a stranit si mai tare sa descopar Coreea de Nord, apropo crezi ca poti sa imi dai mai multe detalii despre cum pot ajunge acolo, banuiesc ca chinezii organizeaza circuite in Coreea de Nord .

  1. @ Razvan C:
   Mai bine l-ati fi intrebat pe d-nul Petrisor cat de periculos poate fi SA FII „TURIST” ACOLO! Ca de ajuns se poate ajunge F. USOR.

   -Domnule Petrisor,
   sunt un pic dezamagit, referitor la Coreea de Nord, din partea dvs. (un tip care isi doreste sa faca reportaje lipsite de clisee si cat mai aproape de sursa reala a subiectului tratat) ma asteptam ca primul subiect mai „intim” despre Coreea de Nord sa fie despre… Doina Bumbea si soarta copiiilor sai.
   Poate ca e prea periculos, de intarzie sa-l abordati?
   Sper ca intr-o zi sa puneti pe ecrane aceasta poveste intr-un documentar care sa-i trezeasca pe nesimtii care ocupa ABUZIV fotoliile institutiilor, PENTRU A-I REPATRIA OSEMINTELE, MACAR!

   :
   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.218612808203957.57909.215937755138129&type=3

   news.asiaone.com/news/asia/nkorea-kidnap-victims-brother-wants-pyongyang-come-clean?page=0%2C0

   Hitomi Soga, femeia care i-a fost aproape Doinei Bumbea in lagarul nord coreean
   japandailypress.com/north-korean-abductee-calls-the-release-of-other-japanese-nationals-0814947/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.