Marș moto

Peste 1000 de motocicliști s-au plimbat prin centrul capitalei. motoCa în fiecare an, motivul a fost sensibilizarea șoferilor. Sper eu că și șmecherașii cu două roți vor fi sensibilizați și o vor lăsa mai moale cu mersul pe o roată, tobe modificate, liniuțe etc. Spun asta în calitate de motociclist, fost posesor de super-sport. Anul trecut, în București, au fost 58 de accidente în care au fost implicate și motociclete. 5 oameni au murit și 56 au fost răniți grav.

6 thoughts on “Marș moto

 1. florin

  Smecherasii nu se vor sensibiliza niciodata,ca d’aia sunt “jmecheri”. Nu se vor opri nici din mersu’ pe o roata,nici de modificat tobe,nici de liniute. Nu vor constientiza nici ca soferii,chiar bine intentionati si atenti,de f.multe ori,nici macar n-au cand sa-i vada in oglinzi. La distanta si mai ales daca fac slalom printre masini,sunt f.mici(aproape nu-i distingi)pt.ca dupa cateva secunde,cand soferul se uita din nou in retrovizoare,motorul a zburat deja pe langa el,cu vreo 60-70,daca omul n-a virat tocmai in directia unde zbura motociclistul. In aroganta lor,motociclistii pretind respect si atentia celor din jur,ignorand ca tocmai ei sunt,de multe ori,cei care-i asediaza pe ceilalti,prin viteza,zgomot infernal,aroganta in comportament,incalcarea regulilor de circulatie,bazandu-se pe viteza si agilitate,sunt convinsi ca pot ignora si incalca aproape toate regulile inclusiv acelea ale bunului simt si nu pot fi prinsi. Slabiciunile evidente ale Politiei,sanctiunile(eventuale)mult prea mici,duc,prin cumulul de factori favorizanti,la genul acesta de comportament. Din pacate.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   danielul, da, cineva filma cu o drona-elicopter. 🙂
   florin, kilroy, prosti sunt de ambele parti. Politia sustine ca vina in cazul accidentelor este 50-50, soferi-motociclisti. Am vazut si soferi, dar si motociclisti nesimtiti. Sunt de parere ca pe motor ar trebui sa te urci dupa 25 de ani. E mai bine sa fii mai copt la minte. E o parere.

   Reply
   1. Gigi

    Mă alătur părerii tale . Suntem doi ! Ne grupăm să propunem o nouă lege ? consider că o motocicletă este de n ori mai periculoasă …… pentru cel ce o conduce , în primul rând ….

    Reply
 2. florin

  Just si probabil corect,in ce priveste cat de copt e un viitor motorist,desi,fiul meu,e la varsta aceea,foloseste o masina destul de mult,dar are uneori “porniri veleitare”de pilot. Noroc ca nu foarte des si f.mult.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.