La doi ani și ceva de la apariție, cartea ” Războaiele mele” este retipărită. Polirom a hotărât să scoată-n librării a doua ediție. Razboaiele meleO fi un semn că prima s-a vândut bine. Oricum, vreau să le mulțumesc celor care au citit-o.    „Războaiele mele” se găsește în mai toate librăriile online. Cel mai simplu e aici.

În ” Războaiele mele” găsiți making-of-urile câtorva deplasări în Iugoslavia, Irak, Afganistan, Israel, Liban, închisoarea Guantanamo. Tot aici sunt povestite și întâlnirile mele cu Yasser Arafat, ayatollahul Mohammad Fadlallah (liderul spiritual al Hezbollah), Mu’ammar Gaddafi si teroristul sârb Arkan. Cristian Tudor Popescu și Andrei Pleșu au citit cartea mea și, zic ei, le-a plăcut. Sper să le placă și celor care o vor citi acum.

„Adelin Petrisor nu seamana a «reporter de razboi». In asta constau farmecul si eficienta lui. Nu priveste otelit spre telespectator, nu adopta aerul macho al unui combatant inrait, nu candideaza la rolul de erou viril, mereu in pericol, gata sa se sacrifice pentru buna noastra informare. Pare mai curind vulnerabil, fara aderenta la brutalitatea frontului: e pur si simplu un tehnician inteligent al stirii, un comentator responsabil, reprezentantul nostru in teren, si nu un aventurier temerar dornic sa ne aduca in casa zgomotul transeelor. Ceea ce nu inseamna ca Adelin Petrisor nu stie ce risca. Dar e discret, calm, rezonabil. Rasfoindu-i cartea, am descoperit cu placere ca e si talentat. O veti citi, adesea, cu rasuflarea taiata.” (Andrei Plesu)

2 thoughts on “Războaiele mele”
  1. Am cumparat cartea in prima aparitie. Am citit-o si recitit-o ! Trairile autorului le-am resimtit in fiecare por al fiintei mele, ca si cum as fi fost martor viu, tacut al tuturor scenelor traite si relatate in carte. Pentru mine, Adelin Petrisor este JURNALIST !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.