Mesaj dintr-un oraș înghețat

Am primit câteva emailuri de la un cititor al blogului din Mangalia. În ciuda promisiunilor de la centru, oamenii din oraș continuă să înghețe în case…

“Buna ziua, 
Desi guvernul a alocat 15 mld lei saptamana trecuta pentru cumpararea de combustibil si furnizarea caldurii in Mangalia, caldura la calorifere a tinut 2 zile (cate 10 ore/zi maxim, la o temperatura a apei pe coloana de 40-45 grade C).
Astazi 09/02 furnizarea caldurii s-a oprit.
In conditiile in care temperatura afara este de -10 grade Celsius este evident ca situatia a devenit critica, bataia de joc din partea autoritatilor locale si a firmei de distributie Callatis Therm continuand.
Calatis Therm nu este proprietarul infrastructurii, cum este posibil ca populatia sa stea la mana unui SRL cu capital social 500 ron, care furnizeaza caldura cand vrea si cand nu vrea?
Iar primaria sa dea declaratii in loc de caldura? Copiii cu ce se incalzesc, cu declaratii?
Sunt 10 grade in casa, iar curentul electric cade intr-una, deci nici electric nu ne putem incalzi normal.

Chiar nimeni in tara asta nu poate face nimic pentru noi?

Daca dvs.stati in caldura, incercati va rog sa faceti ceva si pentru cei care nu beneficiaza de acest lux.
Macar sa dati un forward cuiva mai sus care poate sa faca ceva sa le bage mintile-n cap autoritatilor deraiate de la Mangalia.

Multumim anticipat,

Teodora Stroe”

12 thoughts on “Mesaj dintr-un oraș înghețat

 1. Radu

  Eu am o parte din familie acolo…e o nesimtire crunta a autoritatilor.Idiotii de la primarie si cei de la Calatis Therm nu se-nteleg la impartirea banilor primiti de la guvern si se cearta, in plina iarna, pe pretul gigacaloriei…care-i astronomic, adica cel mai mare din tara.

  Reply
 2. Alin

  sa rezolve domnu’ baron nicusor. ca banuiesc ca nea mazare isi ia zborul spre tarile calde. trist. se cearta cu adversarii politici, in loc sa puna manca si sa rezolve chestiile astea. din pacate, mai sunt orase in aceasta situatie…

  Reply
 3. NICOLETA

  Roag-o pe Maria sa dea meil-ul pe post,poate presa si tv-ul ii pot ajuta!Vai steaua lor sarmanii,pe gerurile astea nici un caine nu-l dai afara,dar sa te porti cu oamenii asa…criminal !

  Reply
 4. Anca

  Mai bine sa il intrebe pe domnul care tine loc de primar-Filimon- si pe fostul primar(dl.TUSAC)unde sunt banii care ia dat guvernul? De ce nu ii da pentru caldura? De ce isi bat joc de un oras intreg? ORICUM NU II MAI ALEGE NIMENI ! STIM CA E TOTUL POLITIC DAR DE CE VA BATETI JOC DE NISTE OAMENI CARE NU AU NICI O VINA CU TOATE ASTEA?

  Reply
 5. Georgiana

  Va rugam sa ne ajutati,este crunt ce se intampla in acest oras-fantoma!Nimeni nu poate face ceva sa dizolve Mafia din acest oras,atat de apreciat si linistit pana acum?Am incercat de nenumarate ori,atat eu cat si colegii mei,sa cerem ajutorul celor din televiziune din alte orase,unde nu sunt deja”cumparati”de Mafia din Mangalia.Va rugam,ajutati-ne….e singura noastra speranta,chiar de am indurat aproape toata iarna acest frig in case.Ne-au distrus sanatatea si casele,pe banii si spatele nostru!Le dorim sa simta aceleasi lucruri..umilinta,frig,disperare,si poate atunci ne vor ajuta si intelege!

  Reply
 6. Mamudie Andreea

  Va rugam sa faceti ceva, este un cosmar sa stai in casa fara caldura, apa calda, iar cateodata chiar la lumina lumanarii, pentru ca a devenit un obicei sa cada curentul. Dimineata nici nu-ti vine sa te dai jos din pat, pentru ca ingheti instant. Niciodata nimeni nu si-a batut joc in halul asta de Mangalia si de locuitorii ei!

  Reply
 7. Mamudie Andreea

  Va rugam sa faceti ceva, este un cosmar sa stai in casa fara caldura, apa calda, iar cateodata chiar la lumina lumanarii, pentru ca a devenit un obicei sa cada curentul. Dimineata nici nu-ti vine sa te dai jos din pat, pentru ca ingheti instant. Niciodata nimeni nu si-a batut joc in halul asta de Mangalia si de locuitorii ei!!

  Reply
 8. danielul

  Partea de sud-est a tarii e greu incercata in aceste zile. Oamenii din zonele noastre (BZ, VN, …) sunt grav calamitati si nimeni nu se ocupa de ei! Politicienii indolenti se cearta pe ciolane, facand guverne ilegitime! Prea putin s-a vorbit despre semenii nostri ingropati de vii in casele lor de catre “infernul alb”! Nu au ce sa manance acei oameni impreuna cu copii lor! Nu mai e vorba aici de o temperatura optima a atmosferei din case… E vorba ca de o saptamana acei oameni nu au nici macar apa potabila, ce sa mai vorbim de alimente, electricitate sau caldura? Oribil sistem avem la guvernare!!!

  Reply
 9. curly

  ma opresc greu sa nu-ti pangaresc blogul cu ce-mi vine la gura despre golanii responsabili de cacatul asta
  vai de saracii oameni!

  Reply
 10. kilroy

  Sper sa nu ma injure Adelin, dar oamenii stiu unde e primaria, au idee de unde sa cumpere benzina, nu cred ca trebuie sa li se dea mura in gura.

  Reply
 11. Mara

  si eu sunt locuitor al Mangaliei, nu ai voie sa-ti administrezi singur centrala la care este arondat blocul tau, este incuitata, din acest motiv stam la mana autoritatilor……

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.