Pariul lui Oancea

Sorin Oancea este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru preluarea B1 TV. Trebuie să schimbe grila, să aducă oameni, să lucreze la infrastructura televiziunii care în prezent e praf ( aparatură uzată moral și fizic, lipsa unor servere video etc.). El se va ocupa de managementul afacerii de la 1 ianuarie. Având 50% din acțiuni, el că va trebui să-și investească aici banii câștigați în perioada lucrată la mogul din Băneasa. Îmi aduc aminte cât de strâns la pungă era când lucra pentru Voiculescu și nici nu vreau să mă gândesc cât de zgârcit va fi acum, când în joc sunt economiile lui. 🙂 Cum era de așteptat, Sorin și-a luat o parte din colaboratorii din Antene. Deocamdată, îi are alături pe Aura Țițirigă, Violeta Stănescu și Laurențiu Ionete. Au fost și unii pe care nu i-a putut luat din Intact. Vezi cazurile Mihai Moga și Tavi Basoc. Probabil că în prezent negociază și cu alții. Cine știe? Cert este că B1 TV va fi cel mai mare pariu al carierei lui Oancea. Dacă va reuși, va demonstra că Antena 1 și Antena 3 -construite de el și echipa lui- nu au fost doar niște întâmplări. Dacă nu va reuși, va pierde o căruță de bani și nu numai…

Eu cred că Oancea va face performanță cu B 1 TV. În primul rând, ca orice om de afaceri dorește să câștige cât mai mult. În al doilea rând,  sunt sigur că Oancea  vrea din tot sufletul să transmită astfel un semnal familiei Voiculescu care l-a tras pe linie moartă. Se știe doar că succesul e cea mai bună răzbunare.

Baftă, Sorine!

Vezi și: Povestea demisiei lui Oancea

16 thoughts on “Pariul lui Oancea

 1. M

  Una peste alta, in urma cu cativa ani, Tavi a fost cel care a creat acolo tot ce vede Oancea astazi, asa critic cum e. Pentru o televiziune care era la inceput, a dat lectii chiar si Antenei 1 la vremea aceea, care nu vazuse inca playere mini-dv disponibile pentru fiecare reporter si nici legatura directa cu emisia – asa cum exista totusi in B1. Tavi a creat multe lucruri in B1, cunoaste sistemul foarte bine si de aceea ma indoiesc ca ar vrea sa se intoarca. Plus ca la Antena a pus iar piciorul in prag si a creat si acolo o retea racnetul tehnologiei de cea mai noua speta. Ma bucur ca nu face pasul inapoi… In rest, hai, la o finantare, un nume pe genericul final al unui reportaj mai merge, dar sa nu iti vina vreun gand de duca in directia Calea Victoriei… 🙂

  Reply
 2. Pingback: Tweets that mention Pariul lui Oancea | Blog by AP -- Topsy.com

 3. ralu

  Antena 1 a putut fi construita pt ca era numai ea pe piata si protv la vremea aia . A putut sa faca o alternativa la protv.
  Acum e cam greu ca B1 sa fie alternativa la ceva .

  Reply
 4. ana

  Imaginea postului B1 este cred deja una compromisa.Cand spui B1 te gandesti la putere, la slugarnicie. Poate ca cetatenii au memorie scurta, dar oameni care apar pe post au o atitudine slugarnica.

  Reply
 5. CRISTI

  MAI,ADELINE.EU CRED CA OANCEA SE BAZEAZA PE CEVA DACA S-A DUS ACOLO.IAR PERFORMANTA O FAC OAMENII,ATMOSFERA,PROVOCAREA,DORINTA.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Cristi, e adevarat. sefii sunt cei care aleg oamenii, ii motiveza, ii platesc. Si eu zic ca stie oancea ceva din moment ce s-a bagat.

   Reply
 6. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

 7. odojak

  M – Ma simt dator sa te contrazic. Nu eu am creeat infrastructura tehnica de la B1. Nici vorba. Ea era deja instalata in momentul in care am venit. Eu doar am incercat sa o inteleg si sa o folosesc asa cum m-am priceput mai bine, impreuna cu echipa din care am facut parte.

  Cat despre performanta… Da noi am adus acolo un plus de oameni in stare sa lucreze la un bun standard iar stirile, prezentate pe atunci de Mona Nicolici, se asezasera pe un trend ascendent. Din pacate, proprietarii statiei au oprit finantarea. In consecinta, oamenii s-au imprastiat si stirile, locomotiva oricarei statii generaliste, au cazut.

  Rezultatele se vad – un canal de televiziune care traieste, sau traia, printr-un singur progran, si acesta “OTVizat” si vandut politic. O statie numai buna de vandut.

  Azi a luat-o Sorin Oancea. Poate reuseste el.

  Cat despre mine, voi avea toata viata regretul nui proiect inceput bine si incheiat din lipsa de bani. Echipa… Mona Nicolici, Cristi Ionescu, Elena Voinea, Fery Vasas, Marius Huc, Dan Mocanu, Nadina Nedelea, Ana Savu, Corina Hadareanu, Radu Apostol, Razvan Spiridon, Vali Moraru, Tavi Topa, Adrian Cheltuitoru, Razvan Dumitrescu, Radu Soviani si multi, multi, altii, la care se adauga o echipa de productie foarte buna, formata din operatori precum Mihai Florea sau Anatol Casenco ori editori ca Mihai Moga sau Alin Vlasceanu.

  Acum, la B1 TV nu mai e nimeni. E, practic, un proiect nou.

  Reply
 8. CRISTI

  SALUT,ADELIN SI TAVI.CRISTI LUPU SE BAGA IN DISCUTIA VOASTRA.POATE,ODATA,O SA VA POVESTESC REACTIILE LUI SORIN OANCEA,LA CATEVA ORE DUPA PLECAREA ECHIPEI ENUNTATE DE TAVI.E COLOSALA.HAI,BAFTA!

  Reply
 9. andy

  Despartire amiabila .

  „Lui Oancea i-am oferit şi mobilierul de birou”

  Q: Au plecat din Trustul Intact doi oameni importanţi, unul mai demult, altul recent – Mihai Craiu şi Sorin Oancea. Plecările nu au fost amiabile. De ce?

  D.V.: Oamenii sunt liberi să-şi decidă destinul. Fiecare alege cum gândeşte. Nu ştiu toate detaliile tehnice ale acestor plecări, dar nu am auzit să nu fi fost amiabile. Domnului Sorin Oancea i-am oferit şi mobilierul de birou de la Intact pentru a-i purta noroc. Chiar şi acest exemplu demonstrează că despărţirea a fost absolut amiabilă.

  http://www.qmagazine.ro/articole/6910/dan-voiculescu-acum-nu-ma-mai-tem-de-moarte.html

  Reply
 10. avram

  Pariul lui Oancea nu va rezista mult, atata timp cat “vitica” de Violeta Stanescu va mai ramane intr-o functie cu o prea mare raspundere pentru capacitatea ei de intelegere.
  Habar nu are de televiziune. Pleaca oamenii pe rupte. Toti sunt nemultumiti de ea.
  Asa ca, atunci cand va pierde pariul Oancea vreau sa primesc un premiu pentru anticipare.
  “Greu la deal cu boii mici”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.