Revoltele din Siria

Siria este condusă de vreo patru decenii de familia Al Assad: Hafez și, din 2000, Bashar. Până-n primăvară nu prea au avut probleme. Prin 1982, au fost niște revolte în orașul Hama. Bătrânul Al Assad a băgat armata și a rezolvat problema într-un pur stil sovietic: după o săptămână de represiune, numărul morților a fost de ordinul zecilor de mii. Acum, pe vremea lui Bashar, în opt luni de revolte s-au adunat vreo 3500 de victime. Estimarea a fost făcută de ONU. Puteți vedea cum arată Siria după ce a fost atinsă de “Primăvara arabă” într-un material ce va fi difuzat duminică, 20 noiembrie, de la 20:30, pe TVR 1.

Vă reamintesc că am fost în Siria la invitația autorităților și am fost în permanență însoțiți de reprezentanți ai regimului și sirieni din comunitatea din România.

9 thoughts on “Revoltele din Siria

 1. AHMAD

  ADELIN…TOT CE CEREM DE LA TINE ESTE SA SPUI ADEVARUL ,STIM CA ESTI SUPUS UNOR PRESIUNI SI STIM FOARTE BINE DIN PARTEA CUI ,DAR TE AM CUNOSCUT UN ZIARIST CU CULOAMA SI NU ITIE FRICA……..ASTEPTAM MAI MULTE
  MULTUMIM

  Reply
 2. AHMAD

  O sa ma uit cu siguranta…..dar acum nu este loc de echilibru copii mori pe capete, femeile sunt violate,casele sunt distruse,populatie nu are nici macar paine nici motorina sa se incalzeasca….etc adevarul e clar…..de ce nu spui ca nu ai putut ajunge la HOMS….?aici adevarul numai este la mijloc…………ADELINE, te rog nu iti pierde reputatie cu un regim fascist….pe faras…..si multumesc ne spus de mult ptr. ca m ai raspuns…

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Ahmad, am spus ca nu ne-au lasat sa mergem in Homs. Pe de alta parte, nu poti vorbi de atrocitati fara sa le vezi sau sa intervievezi martori. Am vorbit despe victime citand ONU. Din nefericire, nu sunt surse independente cu ajutorl carora sa fie verificate spusele reprezentantilor regimului sau ale ong-urilor ( cele mai multe obscure) care descriu atrocitatile.

   Reply
 3. AHMAD

  ACOLO SUNT 16000 DE CETATENI ROMANI IN SIRIA ERA FFFF. SIMPLU SA COTACTEZI O PERSOAA DE ACOLO….SI DACA VREI NR. DE TELEFON TE AJUT..

  Reply
 4. Kamikaze

  Ma intreb de ce este lasata pe Pamant atata durere?
  Ma intreb de ce se sparge atat de greu buba din Siria?
  Ma intreb de ce unii se nasc inconjurati de noroc si altii nu sunt fericiti niciodata?

  Sange, chin, cosmar, intuneric si groaza, cate cuvinte mai trebuie sa adaug pentru a contura imaginea SIRIEI? Si nu numai!
  De ce unii au impresia ca ei trebuie sa ne conduca, iar noi sa ne supunem?

  M-am ingrozit de tot ce-ai povestit…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.