Schengen

De azi și până luni, Telejurnalul va difuza materiale filmate în Olanda și Finlanda, reportaje despre motivele pentru care aceste țări ne-au spus nu în Schengen. Eu am fost în Finlanda, o țară ca o farmacie. Am stat de vorbă cu demnitarii implicați în dosarul Schengen: Alexander Stubb, ministrul afacerilor europene și Paivi Rasanen, ministrul de interne. Am intervievat-o și pe Mari Kiviniemi, cea care a fost premierul Finlandei până-n iunie. Acum este unul din liderii opoziției. Am mai filmat cerșetorii noștri care-au împânzit capitala Helsinki și i-am luat un interviu adjunctului șefului Poliției Naționale. Am avut plăcerea să mă întâlnesc și cu câțiva români care au reușit în Țara lui Moș Crăciun: doi profesori universitari și un manager de proiect de la Nokia. Poveștile lor le puteți vedea la Telejurnal. Duminică, la Reportajele Jurnalului, de la 20:30, va fi difuzat un reportaj de vreo 7 minute despre Finlanda, România și Schengen.

P.S.

După deplasarea în Finlanda, am înțeles că pentru cei de acolo e o problemă de încredere. Nu demnitarii finlandezi sunt vinovați, ci politicienii noștri care nu au reușit să-i convingă. După întâlnirea pe care am avut-o cu ministrul de interne, o doamnă distinsă de profesie medic, m-am tot întrebat ce Dumnezeu să discute femeia aceea cu Igaș al nostru, un om care abia poate bălmăji câteva vorbe-n limba maternă? Din nefericire pentru noi, politica externă înseamnă și relații personale…

 

 

 

5 thoughts on “Schengen

  1. NICOLETA

    Mare dreptate ai vis-a-vis de politicieni,dar mai ales (sau poate nu !)LA EXTERNE.Poate exagerez,dar cand il vad pe Baconschi ma umfla rasul,ca sa nu zic plansul!Este ca un maimutoi cu papion.Despre Igas,ce sa mai zicem,un zero barat!Si lista poate continua,cu riscul de a se termina pasta din pix.Cine ne-o fi blestemat sa promovam toate nulitatile ?Dar raspunsul il stim cu totii-NOI !!!Oare ne vom destepta vreodata?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.