Se închide TVR Cultural

TVR Cultural va înceta să emită mâine, la ora 23,59. Potrivit directorului general al TVR, misiunea postului va fi preluată de canalul TVR 2, care va avea în grilă inclusiv un Jurnal Cultural. După ce a acumulat datorii de peste 130 de milioane de euro, Televiziunea Publică trece printr-un proces de restructurare.  962 de oameni vor fi disponibilizați începând cu 20 noiembrie. În urmă cu o săptămână, a început procesul de evaluare. Șefii și-au notat subalternii. Urmează ca fiecare dintre noi să-și facă o autoevaluare, să dea un test grilă și să treacă un interviu cu o comisie formată din oameni de specialitate din afara TVR. Cum ar fi să mă intervieveze Cătălin Radu Tănase? 🙂

În altă ordine de idei, se pare că au apărut divorțurile de formă, masură menită să facă imposibilă restructurarea unuia dintre soți. Un prieten de la o altă redacție mi-a spus că știe două astfel de cazuri. Soții ( angajați ai TVR) au divorțat la notar, și-au împărțit copiii și nu mai pot fi dați afară pentru că sunt “unic întreținător al familiei”. Eu tot sper că nu e adevărat și sunt doar simple zvonuri.

14 thoughts on “Se închide TVR Cultural

 1. alarich

  Salut,Adelin!Declinul televiziunii a inceput cu multa vreme in urma.Imi amintesc un revelion sinistru pe vremea fostului director Paul Everac unde o noapte intreaga am asistat la un ospat organizat de TVR unde am privit o noapte intreaga oameni infulecind de zor!Erau semne de proasta organizare si decadenta inca de la scurt timp dupa revolutie.S-au perindat diverse conduceri instalate politic, s-au alocat bugete pentru tot felul de deplasari si proiecte futuriste care mai de care mai paguboase pina cand mare parte din cei cu caracter s-au scarbit si au plecat.Iar aceasta situatie a izbucnit acum dupa ce ani de zile a fost bagata sub pres, pentru ca realmente s-a ajuns la fundul sacului. Un semnal de alarma asupra situatiei din TVR a fost semnalat de Dl Sobaru care s-a sacrificat pe sine pentru a transmite acel mesaj cutremurator!Nu a fost nici o surpriza anuntul de restructurare al TVR!Numai ca cei responsabili de aceasta, sunt in continuare la adapost si de platit vor plati tot cei mai vulnerabili dintre angajati si cei care defapt munceau cel mai mult si cu salariile cele mai mici.

  Reply
 2. VirtualKid

  Eu ma intreb cu o sa fie organizate interviurile cu cei care sunt angajati ai TVR fara sa stie exact unde este situata. Li se trimite un test grila la adresa la care merg indemnizatiile?

  Reply
 3. Ion Vatamanu

  In conditii normale , un reporter de talia ta Adelin nici n-ar trebui pomenit in aceasta discutie ! Dar oare putem vorbi de conditii normale undeva in tara asta plina de anormalitati ?
  Sa speram ca DA !

  Reply
 4. florin dia

  Și ce se întâmplă cu „La porțile ceriului”? Nu mă uitam zilnic, dar mai vedeai un Grigore Leșe, un Neagu Djuvara, un Cristian Tabără.
  Oricum, cred că în curând se va închide și țara asta. Nu mai ține mult.

  Reply
 5. Vlad

  Tvr-ul ca si multe alte institutii si organizatii sunt oglinda societatii multilateral nedezvoltate in care ne pierdem timpul.

  Reply
 6. Sasha

  Treaba cu divorturile se intampla cam de aproximativ 1 an, de cand s-au auzit primele zvonuri despre astfel de disponibilizari. Este o realitate, nu sunt doar vorbe si da, sunt mai multe cazuri pe care le cunosc si eu. Lumea judeca astfel de “miscari”, dar ar trebui sa gandeasca un minut in plus inainte de a da verdicte: in general, cei care lucram in mediul acesta, nu mai avem timp de mers prin cluburi, de iesit la petreceri, sau de socializat in alte medii decat cel din televiziune. Logic, majoritatea dintre noi ne gasim “jumatatea” tot aici. Nu vad ce este de condamnat, sau cum ar putea fi acesta un criteriu de disponibilizare. Da, reforma in TVR trebuie facuta. Dar nu asa cum se face acum. Criteriile de evaluare nu sunt facute dupa criterii profesionale foarte clare. Nu vad cum se va putea face o departajare profesionala corecta, la un asemenea volum de angajati, intr-un timp atat de scurt. Ceea ce se intampla acum in TVR este inca un ordin politic bifat.

  Reply
 7. Sasha

  Sunt ferm convinsa ca nu judeci, nu asta era intentia comentariului meu, nu asta am vrut sa se inteleaga. Fiind intr-o astfel de situatie, am fost judecata de catre foarte multa lume. Am fost intrebata daca nu cumva m-am casatorit inainte de a ma angaja in TVR si m-a adus sotu’. Dar niciodata, niciunul dintre noi,n-am fost “judecati”dupa cat de profesionisti suntem, dupa cat de dedicati muncii noastre; ceea ce da, este extrem de dureros. De parca cel mai important lucru era anul casatoriei noastre. Sa ajungi sa trebuiasca sa iei o astfel de decizie, sa mergi la notar, sa divortezi de comun acord, sa imparti in acte un copil de 12 ani, care nu intelege ce naiba te-a apucat si cum e posibil sa trebuiasca te desparti ca sa speri macar ca iti vei pastra locul de munca…Fratilor, astea sunt adevaratele tragedii…

  Si inca ceva: salariile acelea fabuloase din TVR, nu sunt ale noastre, ale celor care de multi ani muncim zi de zi, fara sa stim cand ne cresc copiii sau cand ajungem acasa. Salariile fabuloase din TVR sunt ale celor care nu vor fi niciodata anchetati si nici nu se vor simti vreodata pentru cat si-au umplut buzunarele. Sper doar sa ajunga sa ii sugrume constiinta, pentru ca aproape 1000 de oameni nu vor cantari prea usor…

  Reply
 8. Ala

  Adeline, nu mai bine ne spui ce salariu ai avut tu in ultimii doi-trei ani in care PDL a condus TVR ?
  Hai, pe bune !
  Si mai ales ce faceai de banii astia !

  Reply
 9. livia pila

  Adelin, ceea ce au facut Saftoiu Elwis si consilierii lui, Zgabercea Cristian si Demeter Andras, dar si fostii ori actualii teveristi Hossu Longin Lucia, Radu irina (cind a dat respectiva concurs pentru a ocupa un post de executie in SRTV?),Nitulescu Cristian, Cornea Raico aprobind un plan de restructurare facut pe genunchi, din ordin de partid, e de neiertat. Sper sa plateasca la fel cum vor trebui sa plateasca si Giurgiu Tudor, Sassu Alexandru, Lazescu Alexandru, Culcer Rodica si iarasi Hossu Longin Lucia, Nitulescu Cristian, Cornea Raico dar si Burtea Sorin (eternizati in CA-uri) cu totii vinovati de destructurarea TVR.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.